Mark Rutte in zwembroek op Privé-cover: ‘Hij heeft nog niet gebeld’

Evert Santegoeds dacht dat het hele land ervan op zijn kop zou staan: Mark Rutte die in zijn zwembroek op de cover van de Privé staat. Nou, er kraait geen haan naar. Inclusief de premier zelf.

Evert Santegoeds en Mark Rutte © SBS 6, WNL

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds kondigde eergisteren met veel bombarie de nieuwste editie van zijn blad aan. “Morgen, want vandaag is het nog even stilte voor de storm, dan komt de nieuwe Privé uit en ik denk werkelijk… Ik voorspel dat iemand zich helemaal de pleuris schrikt morgen. Dat is een spraakmakende reportage”, zei hij.

Everts meganieuws

Evert kondigde het echt aan alsof hij de eerste foto’s van Jeroen Rietbergen op de oprijlaan van Ilse DeLange ging brengen: “Ik had een paar weken geleden die primeur van Frank Masmeijer en ik vergelijk het daar maar voorzichtig een beetje mee. Ik denk dat er ontzettend veel te doen is over de nieuwe Privé van morgen.”

De nieuwe Privé rolde gisteren de kiosk in en het was één grote deceptie: het ‘enorme’ nieuws was dat Mark Rutte is gefotografeerd op zijn vakantieadres in Oostenrijk. Nou, de premier in een zwembroek, we zijn ons helemaal de pleuris geschrokken hoor. Tjongejongejonge.

Rutte in zwembroek

Zelf is Evert er helemaal trots op. Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Onze premier waande zich onbespied op zijn balkon tijdens zijn vakantie in Oostenrijk. Hij heeft daar onze fotograaf langdurig over het hoofd gezien, die aardig in kaart brengt hoe Rutte vakantie vierde.”

Is er nog wat nieuwswaardigs uit die fotoreportage gerold? Nee. “Hij viert vakantie in zijn eentje. Het is een bijzondere reportage van een toch vrij zonderling figuur, mag ik wel zeggen, die alleen op een balkon zit en daar de hele dag zit te appen en bellen en dat kennelijk als vakantie beschouwt.”

Bijzonder paparazziwerk

Evert vindt het gek dat Rutte helemaal niets gedaan heeft. “Het is een prachtig hotel met ruime kamers. Hij heeft daar een paar dagen gezeten. Beneden ligt een fantastisch zwembad en daar heeft hij zich niet eens aan gewaagd. Dat zou je toch wel doen, want de temperaturen lopen ook in Oostenrijk op tot boven de 30 graden.”

Hij rekende er gisteren nog op dat hij een boze premier aan de lijn zou krijgen: “Dat gaan we wel horen, denk ik. Ik denk vooral dat hij verbaasd is dat hij het niet gezien heeft. Het is bijzonder paparazziwerk.”

‘Niets meer gehoord’

Vandaag, een dag na het uitkomen van de Privé, komt Evert tot de conclusie dat er geen haan naar kraait. Hij heeft niets van Rutte gehoord. “Nee, het is erg stil gebleven. Of hij is stomverbaasd dat hij niet gemerkt heeft dat hij zo uitbundig gefotografeerd is of ehh… Ik denk dat hij het gaat negeren.”

“Dat neemt niet weg dat Nederland toch een leuk inkijkje heeft in zijn privéleven, zoals we dat niet eerder hadden.”

Privé-cover

De historische cover van de Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Privé pakt groot uit met wat vakantiefoto's van Mark Rutte. Reden om naar de kiosk te lopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen