Renze Klamer afgekraakt door Koos Postema: ‘Vervelende jongen!’

Renze Klamer krijgt een flinke veeg uit de pan van tv-grootheid Koos Postema. De vroegere Klasgenoten-presentator, die overmorgen 90 wordt, noemt hem een ‘vervelende jongen’.

Renze Klamer en Koos Postema © RTL, NPO

Het is volgens Koos Postema stuitend hoe NPO 1 het tijdslot van De Wereld Draait Door heeft verkwanseld. De talkshow is opgevolgd door programma’s als De Vooravond, M en Khalid & Sophie. “Dat programma om zeven uur is echt vernietigd door de mensen die daar neergezet zijn. Onbegrijpelijk”, aldus de tv-beroemdheid in het NRC.

Sneer aan Renze

Koos vindt het allemaal middelmatige presentatoren. “Als je eerst Matthijs [Van Nieuwkerk] hebt gehad – die er tien jaar over gedaan heeft om zo goed te worden – moet je daar niet deze mensen laten presenteren. Dat is zo’n schrijnend contrast.”

En Renze Klamer dan? Hij deed het kennelijk zo goed in De Vooravond dat hij nu een contract heeft gekregen bij RTL 4. “Moet je ook niet doen. Vervelende, zelfingenomen jongen. Spreekt me totaal niet aan.”

‘Duo’s werken niet!’

Op1 vindt hij ook matigjes. “Vijf duo’s bij Op1 werkt echt niet. Vooral die vrouwen vallen me enorm tegen. Die mannen zijn wisselend. Tijs van den Brink vind ik een goede jongen. Erg bescheiden, te bescheiden voor televisie. Maar hij kan goed interviewen. Sven Kockelmann zou beter kunnen worden. Hij is er nu nog niet, maar dat kan komen.”

Welke Op1-host vindt Koos vreselijk? “Met iemand als Jort Kelder heb ik helemaal niks. Die stelt een vraag en gaat vervolgens in zijn eigen camera zitten kijken. Dat is van zo’n onvoorstelbare ijdelheid…”

Wel fan van Beau

Koos kijkt wel graag naar een andere RTL 4-talkshowhost. “Weet je wié ik goed vind? Die Beau van Erven Dorens. Enige man, een charmeur die werkelijk contact met mensen weet te maken. Ik zie hem praten en voel dat zijn betrokkenheid echt is.”

Als Beau niet op de buis is, dan slaat Koos liever over. “Nieuwsuur vind ik heel goed. Ik ben een fan van Mariëlle Tweebeeke. Maar de meeste talkshows hoeven van mij niet.”

NRC

Het interview met Koos Postema in het NRC:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de sneer aan het adres van Renze Klamer terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen