Merel Ek krijgt volle laag na VI-optreden: ‘Hou je mening voor je!’

Merel Ek, politiek verslaggever van Hart van Nederland, krijgt de volle laag na haar optreden van gisteren in Vandaag Inside. Ze wekt ergernis op bij Story-baas Guido den Aantrekker.

Johan Derksen en Merel Ek © SBS 6

Merel Ek en Sam Hagens, de politiek verslaggevers van Hart van Nederland, zitten regelmatig op een kruk in de studio van Vandaag Inside. Ze praten dan mee over politieke onderwerpen. Gisteren was het de beurt aan Merel. Zij clashte met Johan Derksen toen het over politica Esther Ouwehand ging.

Verschrikkelijk wijf

Johan vindt Esther een afschuwelijk mens. “Ik vind dat zo’n verschrikkelijk wijf. Het is iedere keer wat. Nou stond ze weer te krijsen dat Wopke weg moest…”

Merel onderbrekend: “Nou, krijsen… Ja, nee, ja, hè.”

Johan: “Ja, het zijn altijd van die tirades. Ja, ik kies hier mijn eigen woorden, daar heb ik jou niet voor nodig, hè?”

Merel: “Nee, dat mag, maar ik nuanceer het een beetje, want krijsen was het niet.”

Johan: “Jij hoeft mij niet te nuanceren, want ik heb mijn eigen mening over wat ik zie namelijk. Ik vond dat ze een hysterische tirade gaf.”

‘Hou mening voor je’

Story-baas Guido den Aantrekker zat zich thuis op de bank gigantisch te ergeren aan Merel. “Misschien moet die Merel haar eigen mening er niet zo doorheen borduren als Binnenhof-verslaggever in Vandaag Inside. Je zit er voor de SBS 6-kijker, niet voor Nieuwsuur-publiek”, sneert hij op Twitter.

Ene Ralph daarop: “Dus Johan mag alles zeggen, maar Merel mag haar mening niet geven?”

Guido: “Ze zit daar m.i. in eerste instantie voor duiding, niet per se voor haar eigen mening daarbij. Bij een Binnenhof-journo blijft die wat mij betreft in de privésfeer. Derksen heeft een andere rol in de show..”

Eigen profilering

Ene Passenger is het met Guido eens. “Tja, wil zo graag laten zien dat ze niet van de straat is. SBS is een opstapje naar NPO.”

Guido: “Dat dus. Veel tv-mensen zijn meer met hun eigen profilering bezig dan met de mensen voor wie ze er zitten. Een groot publiek wordt steeds vaker door talloze media genegeerd.”

Ene Arnold: “Geef mij die Sam maar…”

Guido: “Ja, die is top.”

Tegengas

Marnix vindt het wél goed dat Merel tegengas biedt aan Johan. “Tuurlijk wel joh, zag je hoe Johan schuim op z’n mond kreeg?”

Guido: “Terecht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen