Giovanca Ostiana afgekraakt: ‘Op1-ster? Zij is gewoon stoelvulling!’

Giovanca Ostiana wordt flink te grazen genomen door Rob Goossens, de televisiekenner van RTL Boulevard. Hij vindt het een blamage dat ze op de longlist van een televisieprijs staat.

Giovanca Ostiana en Rob Goossens © NPO, RTL

Ze is er al sinds de start van Op1 bij: Giovanca Ostiana. De zangeres vormt in het praatprogramma een duo met Tijs van den Brink, maar wordt al vanaf de allereerste uitzending behoorlijk bekritiseerd. Ze zou niet genoeg inhoud hebben om een programma over politiek en andere actualiteiten te presenteren.

Bilnaad

Ruim tweeënhalf jaar na de start van Op1 geldt die kritiek nog steeds, vindt Rob Goossens, de televisiekenner van RTL Boulevard. Hij haalt deze week behoorlijk hard naar Giovanca uit in zijn column voor Veronica Superguide.

Het is volgens Rob een blamage dat Giovanca de longlist voor de Zilveren Televizier-Ster heeft gehaald, de televisieprijs voor beste presentator of beste presentatrice. Deze selectielijst bestaat uit in totaal vijftig tv-gezichten. Een behoorlijk aantal dus, of, zoals Rob het noemt: “De longlist barst uit zijn bilnaad.”

Stoelvulling

Vijftig kandidaten zijn er veel te veel, vindt Rob. “Want ik zie er zo al dertien namen tussen staan die er niks te zoeken hebben. Giovanca Ostiana bijvoorbeeld, de bevallige dame die ervoor moet zorgen dat de Op1-kijker het gereformeerde hoofd van Tijs van den Brink pruimt.”

Het is volgens hem echt ongekend dat iemand als Giovanca op zo’n lijst staat. “Niets dan liefde voor Van den Brink: inhoudelijk verdient hij zijn plek aan het hoofd van de talkshowtafel. Maar dat de stoelvulling naast hem kans maakt om ‘beste presentator’ te worden, is een belediging van het presentatievak.”

Sneer

Verder deelt Rob ook nog een sneer uit aan Johnny de Mol, die op dezelfde longlist staat. “Grappig eigenlijk, want zijn programma zou natuurlijk al lang niet meer op de buis zijn geweest als SBS6 van een andere eigenaar dan zijn vader was.”

De Zilveren Televizier-Ster is dit jaar voor het eerst genderneutraal. Er is namelijk een serieuze kans dat Raven van Dorst met de prijs naar huis gaat.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen