Eva Jinek krijgt veeg uit de pan: ‘Ze is een irrelevante nietsnut’

Eva Jinek krijgt in aanloop naar het nieuwe tv-seizoen een flinke veeg uit de pan van Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes. “Ze is gewoon een irrelevante nietsnut.”

Eva Jinek en Jan Dijkgraaf © RTL, NPO

Na wederom een ongelooflijk lange vakantie laat Eva Jinek zich over drie weken eindelijk weer eens zien op televisie. Ze zal in de seizoenspremière van haar talkshow Nick & Simon aan tafel hebben, die dan gaan onthullen of ze inderdaad uit elkaar gaan als duo. Gaat Eva dat een spetterende start van het nieuwe seizoen opleveren? Ze kan het goed gebruiken.

‘Eva is arrogant’

De kijkcijfers van Eva staan onder druk en dat is volgens de mannen van de podcast Nare Jongens niet zo gek. “Ze is op een gegeven moment gewoon onsympathieker geworden. Ik weet niet wat het precies is. Zou ze arroganter zijn geworden? Ik weet het niet. Te gemaakt?”, vraagt journalist Bas Paternotte zich af.

De bekende columnist Jan Dijkgraaf, tevens biograaf van de Meilandjes, zegt daarop: “Ik denk dat het probleem is, en dat zie je vaker bij mensen die omhoog vallen, dat ze geen tegenspraak meer verzamelt, maar alleen maar fangirls.”

Zenneberaad

Eva trad op een gegeven moment toe tot een soort genootschap van vrouwelijke journalisten, het Zenneberaad, met daarin onder andere Sheila Sitalsing, Marcia Luyten en Antoinnette Scheulderman. “Allemaal succesvolle vrouwen – hand­picked door Wouke – die keihard werken en nooit klagen over achterstelling”, legde Antoinnette destijds uit.

Het heeft Eva geen goed gedaan, vreest Jan. “Elke mediavrouw die een beetje hot was werd uitgenodigd om daarbij te zijn en dan gingen ze eten in een hotel in Noordwijk. Allemaal van die wijven die elkaar fantástisch vonden, echt de beste. Ook zo’n netwerkje weer van: kom je aan één van ons, dan kom je aan ons allemaal!”

Opgehemeld

Eva werd enorm opgehemeld, aldus Jan. “Die werd dan door de andere tien vrouwen op het schild gehesen, van: zij was de heldin. Zij was de nieuwe Mies Bouwman, de nieuwe Sonja Barend, beter dan Pauw en Witteman, ze ging het helemaal maken. Als je maar vaak genoeg te horen krijgt hoe geweldig je bent… Dat heeft volgens mij een rol gespeeld.”

Jan wijst er ook op dat er van dat ‘keihard werken’ geen sprake meer is. “Haar financiële kant is ook heel anders geworden. Ze is naar RTL gegaan voor naar verluidt 1,2 miljoen en iedereen dacht: nou, die gaat gewoon negen maandjes talkshow draaien, komt om een uur of vier ’s middags op de redactie, werkt tot elf uur en gaat naar huis.”

Irrelevante nietsnut

Dat megasalaris heeft Eva echter lui gemaakt, denkt Jan. “Het werd dus een maandje of vijf werken per jaar voor die 1,2 miljoen. Ze heeft dus echt een half jaar minimaal geen talkshow. En wat zegt ze? ‘Ja, ik maak ook docu’s!’ Dan ga je daarnaar kijken op Videoland en óók weer met haar beste vriendinnen! Een of ander dingetje over vrouwentaboes.”

Het betreft drie afleveringen van een half uur. “Daar zou ze dan de rest van het jaar mee bezig zijn.”

Jan is onverbiddelijk: “Je bent een volledige nietsnut als je maar een half jaar werkt. Dan ben je irrelevant.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek te veel in zichzelf is gaan geloven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen