De Slimste Mens verhuist na tien jaar naar vlaggenschip NPO 1

De Slimste Mens, een van de grootste kijkcijferhits van de Nederlandse televisie, verlaat NPO 2. Na tien jaar krijgt de dagelijkse quiz een plekje op het vlaggenschip van de publieke omroep: NPO 1.

De Slimste Mens © Manon van der Zwaal

NPO 1 is gemiddeld genomen de meest bekeken tv-zender van Nederland, maar als De Slimste Mens op zender is, dan zappen de meeste mensen naar NPO 2. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want NPO 1 is hét vlaggenschip van de publieke omroep. Na tien jaar wordt er dan ook voor gekozen om Philip Freriks en Maarten van Rossem te verhuizen.

Slimste verhuist

Philip en Maarten krijgen een plekje in de programmering van NPO 1, zodat NPO 2 nog meer de zender voor verdieping, verbeelding en cultuur kan worden. Het is volgens NPO’s tv-baas Frans Klein mooi meegenomen dat De Slimste Mens ook veel relatief jonge kijkers meeneemt naar het hoofdnet.

Frans tegen NU.nl: “Ja, De Slimste Mens trekt juist ook jongere kijkers, ondanks de twee seniore presentatoren. Ik krijg dan de vraag of dit de vernieuwing en verjonging is waar de publieke omroep naar moet streven. Maar het publiek gaat uiteindelijk voor authenticiteit, zoals bij De Slimste Mens.”

Geloofwaardig

Frans hoopt de oudere kijkers vooral te parkeren op NPO 2. Dat De Slimste Mens veel jonge kijkers trekt zal veel mensen verbazen, maar Frans niet. “Het gaat niet altijd om het jonge gezicht, maar vooral of je geloofwaardig bent.”

Overigens verhuist ook Keuringsdienst van Waarde naar NPO 1. Dat programma is nu nog te zien op het veel kleinere NPO 3. “Dat doen we omdat we juist dat jonge profiel wat willen verscherpen.”

De programma’s Kassa, Radar en Opsporing Verzocht verhuizen van NPO 1 naar NPO 2.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar vindt u dat De Slimste Mens beter past?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen