Danny de Munk wil dit jaar graag Gouden Televizier-Ring winnen

Danny de Munk wil dit jaar graag de Gouden Televizier-Ring winnen. Hij roept mensen op om te stemmen op zijn programma De Hollandse Nieuwe, dat deze zomer een grote flop was op SBS 6.

Danny de Munk © William Rutten

Het jaarlijkse feestje waarbij tv-sterren elkaar prijzen uitdelen, het Gouden Televizier-Ring Gala, is in aantocht. Deze week is de vierde en laatste kwalificatieronde gestart: nog één keer kunnen tv-kijkers programma’s nomineren voor een plekje op de longlist. Alleen programma’s op deze 25-delige longlist kunnen kans maken op de Televizier-Ring.

Danny wil Ring

Ook Danny de Munk wil die televisieprijs wel een keer pakken en daarom roept hij zijn volgers op om te stemmen op De Hollandse Nieuwe, dat afgelopen weekend voor het laatst te zien was. Deze talentenjacht was een enorme flop op SBS 6. Niet zo gek ook, want de andere betrokkenen waren Samantha ‘dieetpil’ Steenwijk en Jeroen van der Boom.

Het is natuurlijk volstrekt ondenkbaar dat zo’n kijkcijferflop überhaupt in de prijzen zou kunnen vallen, maar dat uitgerekend Danny de Munk op zijn Instagram-kanaal naar een bokaal solliciteert is al helemaal wereldvreemd. Die prijs heet immers de Gouden Televizier-Ring en niet de Gouden Televizier-Enkelband.

Lieve jongen

Alle gekheid op een stokje: het is natuurlijk nog lang niet duidelijk of Danny inderdaad schuldig is aan verkrachting. Zijn collega-BN’ers geloven in elk geval niets van de aangifte die tegen hem is gedaan. “Ik walg van die hetze om eerlijk de waarheid te zeggen. Ik vind het heel erg. Echt heel erg”, zegt Wolter Kroes bijvoorbeeld in de nieuwe Weekend.

Het is gewoon onzin wat er over Danny wordt verspreid, zegt hij. “Wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten. Maar voor Danny de Munk steek ik mijn hand in het vuur. Ik geloof niet dat hij iemand verkracht heeft.”

Stemmen

Wie tóch vindt dat Danny de televisieprijs verdient, kan stemmen op de website van Televizier. Van de vijftien programma’s die tot nu toe op de longlist staan zijn er zeven van de NPO, vier van RTL/Videoland en vier van Talpa.

De Talpa-programma’s op de lijst zijn Chateau Bijstand, Down the Road, Familie Gillis en Het Jachtseizoen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen