Wilfred Genee naast Vandaag Inside ook terug met voetbaltalkshow

Wilfred Genee gaat naast het dagelijkse Vandaag Inside op SBS 6 ook twee keer per week een voetbaltalkshow presenteren op Veronica. “Het wordt geen Studio Voetbal.”

Wilfred Genee © Veronica

De mannen van VI waren jarenlang twee keer per week te zien op Veronica, maar ze begonnen in januari met hun dagelijkse talkshow op SBS 6. Ze hebben een gat achtergelaten op het oude nest, maar die gaat Wilfred Genee nu opvullen met drie andere deskundigen: Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft.

Wilfred wil zelf

Wilfred heeft het zelf voorgesteld, vertelt hij aan De Telegraaf. “Het grappige was: toen wij die overstap maakten in januari, zei ik in december nog tegen Marco Louwerens: ‘Laat dat time slot nou wel staan op Veronica, want we hebben daar altijd voetbal gedaan en voor de vaste kijker is dat nog steeds herkenbaar.'”

Hij vervolgt: “Ik zei: ‘Dan maak je gewoon een uurtje en dan ga je daarna door met het andere programma met Johan, René en ondergetekende. Ik moet toch die kant op, dan kan ik het er wel bij doen op Veronica.’ Dat is toen niet gedaan, maar het is wel steeds blijven sluimeren bij een heleboel mensen.”

Mix van alles

Het wordt geen kopie van het oude Vandaag Inside, aldus Wilfred. “Je kan maar één programma maken dat VI heet en dat kun je met Johan en René maken. Die zijn onvervangbaar. Wat wij aan chemie hebben met z’n drieën, kun je nooit meer krijgen denk ik. Zo voelt het wel een beetje.”

Hij vervolgt: “Het wordt een voetbalpraatprogramma, maar geen Studio Voetbal. Het wordt een beetje een mix van alles. Je kan niet een programma nadoen of imiteren en dat moet je ook niet willen. Je moet een beetje je eigen stijl proberen te vinden en daar heb je andere mensen voor.”

Andy en Wesley

Wat vindt hij van de nieuwe voetbalanalisten Andy en Wesley? “Ik werd een aantal weken geleden dus gevraagd of ik tóch weer dat voetbalpraatprogramma wilde doen wat ik zelf had geroepen en hoe ik het vond als dat met Wesley en Andy zou zijn. Ik zei: ‘Dat lijkt me een goed plan.’”

Hij vervolgt: “Ik denk dat Wesley gebekt genoeg is om zich te kunnen uiten en Andy heeft meer dan voldoende televisie-ervaring, ook als interviewer nu in zijn autoprogramma. We hebben Wesley ook een keer in De Oranjezomer gedaan en dat deed hij perfect.”

15 augustus

De nieuwe voetbaltalkshow op Veronica begint op maandag 15 augustus om 20.30 uur. Een uur later begint het nieuwe seizoen van Vandaag Inside op SBS 6.

Is Wilfred niet bang voor dubbelingen als het over voetbal gaat? “Dat gaat ook zeker gebeuren, maar ik denk dat de insteek van Johan en René heel anders is dan die van Andy en Wesley.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee twee avonden per week met twee talkshows na elkaar. Te veel van het goede of prima keuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen