Wendy van Dijk afgeschreven door tv-kenners: ‘Ze is haar glans kwijt’

Wendy van Dijk wordt afgeschreven door tv-kenners, die vrezen dat haar transfer van RTL 4 naar SBS 6 een desastreus omslagpunt is geweest. “Ze heeft veel van haar glans verloren.”

Wendy van Dijk © William Rutten

Jarenlang was Wendy van Dijk hét gezicht van RTL 4’s belangrijkste tv-shows: The Voice of Holland en de afgeleiden daarvan. Ze koos er in 2019 voor om de overstap te maken naar SBS 6 en sindsdien trekt de presentatrice echt veel minder kijkers. Drie jaar later hoort ze niet meer tot de absolute top in televisieland.

Geoliede machine

Angela de Jong en Rob Goossens duiden haar tv-ondergang in een groot artikel van Veronica Superguide. “Wendy zat bij RTL op de troon. Met een programma als The Voice, dat zo’n geoliede machine is dat je bij wijze van spreken je moeder er nog op kunt zetten om er een succes van te maken”, zegt hij. “Dat bracht haar een sterrenstatus.”

En ze deed het ook goed, vindt Rob. “Alle veelbelovende programma’s bij RTL werden als eerste aan haar aangeboden. Maar toen stapte ze over naar een zender die het veel minder goed doet, maar die wel van alles belooft.”

Glans verloren

Wendy’s transfer van RTL naar SBS is achteraf gezien een enorme misstap gebleken, vindt Rob. “Wendy heeft daardoor veel van haar glans verloren. Kijkers wisselen niet zomaar heel makkelijk van kanaal, zo blijkt. Dat is iets wat Gordon ook heeft ervaren en uiteindelijk Linda de Mol ook.”

Die mening wordt gedeeld met Angela, al merkt zij op dat Wendy ook gewoon persoonlijkheid mist. Ze vindt haar niet authentiek genoeg. “Bij Wendy heb ik nooit het idee dat ik de echte Wendy zie. Dat zit in haar stemgebruik en haar oogopslag.”

Inwisselbaar

Angela denkt dat Wendy duidelijk een rol speelt. “Ik denk dat zij het meest moeite heeft om een programma te vinden dat echt bij haar past. Dan weer candid camera, dan weer dating, dan weer dans en nu dus weer een kennisquizje.”

Ze doelt op Wie Kent Nederland, waarvan zaterdag een nieuw seizoen begint. “Zo inwisselbaar met die paar BN’ers die altijd wel in zijn voor een spelletje. Ik zou liever een mooie dramaserie zien dan Wie Kent Nederland.”

Instagram

Wendy houdt het hoofd ondertussen koel. Ze zit vanwege de zomerhitte graag in haar koele auto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Was de overstap van Wendy van Dijk van RTL 4 naar SBS 6 een misstap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen