Victor Vlam hekelt ‘massahysterie’ over warme zomerdag: ‘Gekte!’

Victor Vlam, deskundige van Shownieuws, ergert zich aan de ‘massahysterie’ over deze warme zomerdag. Het wordt op veel plekken bijna 40 graden. “Zoek gewoon een beetje schaduw op.”

Victor Vlam © SBS 6

Het gaat de afgelopen dagen nergens anders over: het is deze week twee dagen warm, gisteren en vandaag. De temperaturen lopen vandaag op veel plekken op tot 40 graden of misschien wel daarboven. De crèches gaan dicht, Albert Heijn schrapt bezorgingen en Ronald Molendijk zit met een korte broek in de Shownieuws-studio.

40 graden

Amerikakenner Victor Vlam, Ronalds collega bij Shownieuws, maakt zich er niet zo druk om. “Ik heb jarenlang in de Verenigde Staten gewoond. Daar was het vaak in de zomer echt wel gebruikelijk, 40 graden. En dat niet één of twee dagen, maar gewoon de hele zomer. Ik kan hier best goed tegen”, zegt hij in de showrubriek.

Collega Anouk Smulders vindt dat we vooral goed op dieren moeten passen. “Weet je wat ik altijd denk bij dit soort hitte? Ga even zelf doen wat die beesten doen! Dus ga met je blote voeten even op het asfalt lopen, ga in zo’n legbatterijgeval zitten. Dan ervaar je wat die beesten ervaren.”

Common sense

Hysterische praat van Anouk, vindt Victor dat. “Dit geeft ook een beetje aan dat we met een beetje hysterie te maken hebben hier, want dieren zijn volgens mij uitstekend zelf in staat om hun eigen temperatuur te regelen.”

Hij vervolgt: “Je hebt gewoon een beetje common sense nodig. Als je gewoon zorgt dat er water beschikbaar is, komt het volgens mij wel goed. Een beetje schaduw en een beetje water.”

Massahysterie

Victor ergert zich eraan dat sommige crèches dicht zijn vanwege de hitte. “Ik vind het ook wel weer een teken van onze massahysterie hoor, jongens. Nogmaals: het is één dag dat het tegen de 40 graden aan zit. Wij als mensen zijn hier ook voor gebouwd.”

Hij besluit: “De mensheid is begonnen in Afrika, toen het een stuk warmer was. Wij kunnen dit aan. We zijn onszelf gek aan het maken. Zoek gewoon water op, zoek gewoon schaduw op.”

BN’ers bezorgd

Ook de BN’ers maken zich erg druk om de zomerhitte. Chantal Janzen en haar grappig bedoelde stories:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de media te hysterisch over het warme zomerweer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen