Tim Hofman schiet behoorlijk uit zijn slof: ‘Sodemieter op!’

Tim Hofman is behoorlijk uit zijn slof geschoten vanwege het verwijt dat hij met de stroom mee zou varen. “Sodemieter toch op!”, roept hij tegen de bekende twitteraar Mies.

Tim Hofman © RTL, Twitter

Cabaretier Theo Maassen heeft een ingezonden brief naar de Volkskrant gestuurd. Hij heeft het hierin over de vraag of je nog wel overal grappen over kunt maken. “Vraag een schilder: mag je overal een schilderij over maken? Vraag een dichter: mag je overal poëzie over maken? Onmiddellijk wordt duidelijk hoe verwerpelijk de vraag is.”

‘Jahaaa’

Tim Hofman stelt dat het antwoord op die vraag gewoon ‘ja’ is. Hij vindt dat het beklag van Theo in de categorie ‘je mag niets meer zeggen in dit land!’ valt.

De presentator: “Jahaaa. Er is geen overheid die je een boete geeft als je een grap maakt ten koste van iemand: je krijgt hooguit een standje van de massa (ook zeldzaam, veel verder dan wat boze tweets gaat het zelden), en dan verkoop je de volgende avond net zo snel of sneller een zaal uit.”

‘Mag allemaal’

Je kunt gewoon alle grappen maken, maar daar horen wel consequenties bij, legt Tim uit. “Soms vinden mensen je een lul, soms niet. Soms mag je er over komen vertellen in de krant, soms niet. Soms stopt je talkshow, soms toch niet. Maar het mag allemaal.”

Hij vervolgt: “Het gaat gewoon vaak over fatsoensnormen, zoals je je oma niet in haar gezicht spuugt. Heb je zin om iemand die het sociaal al lastig heeft belachelijk te maken of niet bijvoorbeeld. Nou, kun je niet doen. Of wel. Maakt jou het uit, daar ben je toch edgy cabaretier voor.

‘Sodemieter op!’

De bekende twitteraar Mies merkt vervolgens op: “Met de stroom mee, is toch comfortabeler. Jij weet.”

Tim springt vervolgens he-le-maal uit zijn slof. “Sodemieter toch op. Niet pissen op iemand uit een gemarginaliseerde groep is niet met de stroom mee. Zolang mijn huis bij tijd en wijlen beveiligd moet worden valt dat allemaal wel mee geloof ik.”

Mies: “Is goed.”

Tim: “Mooi.”

Twitter-ontploffing

De Twitter-ontploffing van Tim:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim Hofman wordt wel eens verweten een messiascomplex te hebben. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen