RTL Boulevard-studio op Leidseplein nog steeds helemaal leeg

De oude studio van RTL Boulevard op het Leidseplein in Amsterdam staat nog steeds leeg. De kinderen van Peter R. de Vries hebben er een kijkje genomen. “Het is gewoon zo’n beladen plek.”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Het was gisteren een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. Het programma besloot een paar dagen later om de studio aan het Leidseplein te verlaten. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema drong al jaren eerder aan op een verhuizing, omdat de locatie volgens haar te moeilijk te beveiligen was.

Beladen plek

Nog altijd staat de verdieping aan het Leidseplein leeg. Gisteren was in RTL Boulevard te zien hoe de kinderen van Peter, Kelly en Royce, er een kijkje namen. “Het ziet er veel groter uit zo”, aldus Kelly.

Royce: “Ja, hè? Het is wel heel leeg zo. Het is gewoon zo’n beladen plek ook.”

Kelly starend uit het raam: “Raar dat het hier binnen dan zo leeg is en daar gaat het gewoon zo door alsof er niks gebeurd is hier.”

Symbool

Royce: “Als je weet waarom dit leegstaat en de dreiging die er na de aanslag op het programma heeft gestaan, dan vind ik het wel een ultiem symbool voor wat er is gebeurd.”

Kelly: “Tegelijkertijd zijn we ook op een plek waar onze vader echt altijd heel erg vrolijk was. Hij vond het leuk om naar zijn werk te gaan en had lol met zijn collega’s. Dat voel ik ook wel, dat dit een bijzondere plek is om die reden.”

Royce: “Ik merk aan mezelf ook: ik ben één keer eerder op het Leidseplein geweest sinds de aanslag en dan voel ik toch in mijn buik dat ik in de buurt ben van de Lange Leidsedwarsstraat.”

Grens

Kelly vindt het een vreemde plek. “Voor mij is deze studio bijna de grens. Je kijkt naar buiten en je ziet het positieve: de mooie kant van het Leidseplein, de reuring, en dan de achterkant, dat is waar hij wegging naar een hele nare, verschrikkelijke plek.”

“Voor mij voelt het bijna als een soort scheidslijn tussen mooi en verdrietig.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Tweet

Een tweet van Rob Goossens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u RTL Boulevard minder sfeervol nu het programma niet meer uitzendt vanaf het Leidseplein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen