SBS 6-spelletjes verhuizen allemaal naar Net5: ‘Dit is waarom’

SBS 6 verhuist naast het Jan Versteegh-spelletje Lingo ook de Winston Gerschtanowitz-quiz 50/50 naar zusterzender Net5. “Dan denk je: waarom doen ze dat dan?”, aldus Albert Verlinde.

50/50 © William Rutten

Lingo en 50/50 zijn in de afgelopen seizoenen vaste waardes geworden van SBS 6, maar dat is nu voorbij. “We wisten al dat Lingo terugkomt maar dan op Net5, maar wat ik onlangs in de wandelgangen hoorde en wat ik vandaag bevestigd heb gekregen, is dat 50/50, toch een vaste waarde in de vooravond van SBS, óók naar Net5 gaat verhuizen.”

Meer reality op SBS 6

Albert Verlinde is aan het woord, deskundige in Shownieuws en woordvoerder van Talpa. Wat vindt hij van die verhuizing? “Dat is toch opvallend, want dan krijg je daar een soort quizuur elke dag op Net5. Dan denk je: waarom doen ze dat dan?”

Nou, zeg eens? “Dat is omdat dat nieuwe programma eraan komt: Een Jaar Van Je Leven. Dat zal dan toch die vooravond van SBS 6 moeten gaan vullen met Lang Leve De Liefde. Dat betekent dat er een quizuur op Net5 komt en dat er meer reality op SBS 6 komt in de vooravond tot half acht.”

Miljoen euro

Een Jaar Van Je Leven is een soort Big Brother, maar dan met veertig kandidaten die spelletjes moeten spelen. Ze moeten een jaar in het huis proberen te blijven en de winnaar maakt dan kans op maximaal één miljoen euro. Klinkt niet echt baanbrekend, maar bij Shownieuws lagen ze in mei bijna naast hun kruk van bewondering.

Die één miljoen beloofde euro’s van John de Mol kennen we overigens wel sinds het Million Dollar Island-debacle. Dat blijkt in werkelijkheid drie tientjes en een boekenbon te zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol belooft ook de winnaar van Een Jaar Van Je Leven een miljoen euro. Hoeveel denkt u dat hij of zij uiteindelijk krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen