Ronald Molendijk loopt huilend weg uit Shownieuws-studio: ‘Rare dag’

Ronald Molendijk is gisterenavond huilend weggelopen uit de studio van Shownieuws. Hij hield het niet droog toen het over zijn vermoorde oud-collega Peter R. de Vries ging. “Het is een rare dag.”

Ronald Molendijk © Shownieuws

Het was gisteren precies een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. Er werd gisterenavond uitgebreid op teruggeblikt in de actuele programma’s op televisie, zo ook in Shownieuws. “Ik zal nooit vergeten dat wij bij toeval alle drie vorig jaar de uitzending deden”, aldus Patty Brard.

Ronald in tranen

Patty zat zowel vorig jaar als gisterenavond samen met Bart Ettekoven en Ronald Molendijk achter de desk. “Ik kwam van de verjaardag van Gordon, nog verkleed als een of ander haremmeisje, want hij vierde ook zijn vertrek naar Dubai. Ik weet dat daar John van den Heuvel werd weggehaald ineens, ik zat in de auto en dacht: wat gebeurt er allemaal?”

Eenmaal aangekomen in de Shownieuws-studio werd voor Patty de impact duidelijk. “Toen kwam ik binnen en toen zag ik Ronald in tranen zitten. Ik dacht: wat gebéurt er allemaal? Die dag gaat nooit meer uit je hoofd. Maar ik neem aan dat Ronald die hem het beste van ons kende het vandaag wel zwaar heeft gehad.”

Studio uit

Ronald daarop: “Ja, het is een hele rare dag vandaag. Ehmm…”

Dan breekt hij, waarna Bart snel het woord overneemt. Op de achtergrond is te horen hoe Ronald snikt van de emoties. Vlak daarna komt zijn lege kruk in beeld. “Heel begrijpelijk, Ronald”, zegt presentatrice Airen Mylene.

Bart: “Je denkt ook wel: godverdomme, hoe bestaat het, met al die aanwijzingen die we nu achteraf hebben van die mensen die gepost hebben bij die garage, wat ook doorgegeven is aan de beveiliging van Boulevard! Daar is niks mee gedaan en daar is niet op gehandeld.”

Weer terug

Dan ziet Patty hoe collega Ronald weer aan de desk verschijnt. “Ronald komt net weer terug. Hij was vorig jaar ook echt in alle twijfel, weet ik nog wel, tot twee minuten voor de uitzending of hij wel zou gaan zitten of niet.”

Ronald hoorde het droevige nieuws destijds op een vrij ongepolijste manier van de beveiliging van Shownieuws. Hij blikt terug: “Die beveiligingsmeneer heeft het natuurlijk nooit zo bedoeld. Die weet ook helemaal niet dat ik met Peter 450 uitzendingen van Boulevard heb gemaakt.”

‘Zóveel nieuws!’

Aanvankelijk drong het niet tot Ronald door over welke Peter deze beveiliger het had. “Ik dacht: waar heb je het over? Ik zei tegen hem: ‘Goh, echt vervelend voor je, ik ken Peter niet.’ Toen liep ik naar binnen en toen zei hij: ‘De Vries.’ Ik dacht echt: wat?! (…) Ik heb met die gast zóveel lol gehad, dat wil je gewoon niet weten.”

Het stemt Ronald positief dat er progressie wordt geboekt in het onderzoek naar Peters moord. “We zijn inmiddels een jaar verder en ik ben zo blij dat er gewoon onderzoek wordt gedaan. Ik ben niet altijd van de politie en overheid in Nederland, maar echt: petje af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Molendijk is jarenlang verguisd. Bent u al aan hem gewend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen