Arie Boomsma voortaan naar bed met plakband op zijn mond

Arie Boomsma gaat tegenwoordig naar bed met plakband op zijn mond. Daarmee verplicht hij zichzelf om door zijn neus te ademen. “Je wordt dan frisser wakker en hebt meer energie.”

Arie Boomsma © Instagram

Het lijkt op het eerste gezicht een uitstekend plan: Arie Boomsma doet voortaan plakband op zijn mond. Helaas blijft het vooralsnog bij de nachtelijke uren. “Dat laatste klinkt drastisch, en ja ook mijn vrouw lacht soms liefdevol om me als ik weer eens met zo’n experiment aan kom, maar dat neusademen levert veel op”, legt hij uit op Instagram.

‘Tape je mond dicht!’

Ademen door je neus in plaats van door je mond is volgens Arie veel gezonder. “Je neus filtert de lucht van van alles dat je liever niet in je longen krijgt (vuil, stof, bacteriën, etc). Je kunt jezelf op allerlei manieren trainen in het neusademen.”

Eén van die manieren is dus door met plakband op je mond te gaan slapen. “Of tape je mond dicht bij een activiteit, zoals grasmaaien, afwassen, stofzuigen.”

Fris wakker

Vooral ’s nachts helpt het goed, aldus Arie. “Je wordt frisser wakker, hebt meer energie, herstelt sneller tijdens en na trainingen en het heeft volgens de wetenschap ook nog allerlei gezondheidsvoordelen.”

Hij vervolgt: “Eerlijk gezegd is het ook gewoon leuk om over het ongemak van zo’n handeling heen te stappen en zoiets gewoon eens te proberen. Waarschuw wel even je partner of huisgenoot als je niet alleen woont. Misschien zijn ze blij, want een neusademer snurkt over het algemeen aanzienlijk minder!”

Instagram

Arie en zijn nieuwste hobby:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arie Boomsma met plakband op zijn mond. Raakt u ook vaak geïnspireerd door de dumbbelldominee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen