Rob Kemps stelt tv-kenners ernstig teleur: ‘Echt heel jammer’

Rob Kemps stelt tv-kenners ernstig teleur met de nieuwe stap in zijn televisiecarrière. Hij gaat Linda de Mol vervangen als presentator van Ik Hou Van Holland. “Dit is echt heel jammer.”

Rob Kemps © William Rutten

Angela de Jong, het stamhoofd van de tv-kenners, vindt dat Ik Hou Van Holland sowieso een beetje over the hill is. “Ik dacht eigenlijk dat het wel klaar was met Ik Hou Van Holland. Dat het wel op z’n laatste benen liep de laatste seizoenen”, zegt de opiniediva in de AD Mediapodcast.

Angela teleurgesteld

Ik Hou Van Holland is ook niet meer de kijkcijferhit die het vroeger was, aldus Angela. “Ik had echt het idee dat het wel zo’n beetje klaar was. Zo denderend scoorde het seizoen met Leo Alkemade toch niet.”

Rob Kemps als nieuwe presentator vindt ze teleurstellend. Ze vindt hem veel te talentvol om dit soort oppervlakkige shows te maken. “Het blijft een beetje jammer dat hij toch iedere keer weer in die hoek wordt gezet. Het is zonde als je ziet wat hij kan met Chansons en hoe goed hij erin is om mensen enthousiast te maken voor iets anders.”

Scheeuwprogramma

Chansons doet Rob top, vindt Angela. In dit programma nemen Matthijs van Nieuwkerk en hij de kijker mee in hun liefde voor het Franse lied. “En om hem dan nu weer in zo’n schreeuwprogramma te zetten…”, moppert Angela.

Collega Marcus den Blanken vindt het in elk geval goed dat Linda het níet gaat doen. “Dat lijkt me ook wel verstandig. Ik had niet lekker naar Linda de Mol in dit programma kunnen kijken. Dan zie je Linda de Mol blij doen, terwijl je weet: hé, het gaat eigenlijk helemaal niet zo goed met d’r.”

Rob is daarom gekozen als haar invaller. Angela: “Het is zijn goed recht, maar ik kan zeggen dat ik het jammer vind toch?”

‘Kan hij niet veel meer?’

Bij de concullega’s van de Telegraaf-mediapodcast zijn ze ook niet enthousiast. “Kan Rob Kemps niet veel meer dan spelletjes presenteren?”, vraagt filmjournalist Marco Weijers zich af.

Mediaverslaggever Daphne van Rossum: “Misschien hebben ze geen ander format voor hem.”

Tv-kenner Jordi Versteegden: “Dat is toch zonde? We weten natuurlijk toch wat voor multitalent hij is. Hij is bekend geworden in De Slimste Mens, het is een ontzettend slimme knul. Dat programma win je niet zomaar. Chansons doet hij onwijs goed met Matthijs.”

Duizenddingendoekje

Alles is in elk geval beter dan Linda, vindt Daphne. “Ja, want dit is gezelligheid, sfeer maken. Zij staat nu ergens anders.”

En dan is er ook nog Privé-journalist Jan Uriot. Hij is eveneens kritisch over de aanstelling van Rob. “Hij moet natuurlijk wel oppassen dat hij niet het duizenddingendoekje wordt van Talpa, want dat gaat nu wel gebeuren”, besluit hij in de rubriek Wat Vindt Jan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps gaat Ik Hou Van Holland doen. Mooie stap in zijn carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen