‘André Hazes jr. moet gewoon in een psychiatrische inrichting’

De manier waarop André Hazes jr. lange tijd het shownieuws heeft gedomineerd verbijstert Maarten van Rossem. Volgens hem is de volkszanger rijp voor opname in een psychiatrische inrichting.

Maarten van Rossem en André Hazes jr. © NPO

Ook Maarten van Rossem krijgt wel eens het een en ander mee van wat zich afspeelt op de juicekanalen. Lange tijd was André Hazes jr. hét favoriete onderwerp op deze channels, maar tegenwoordig horen we nog maar bar weinig van hem. En dat is volgens het jurylid van De Slimste Mens maar goed ook.

Psychiatrische inrichting

Het baart Maarten namelijk ernstige zorgen wat hij via juicekanalen allemaal hoort over types als André. “Al die rare mensen waar het over gaat… Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen? Dat lijkt mij van wel. Maar hij speelt in deze wereld een prominente rol”, zegt hij in zijn podcast.

Al die juice over André vindt hij onzinnig. “Zal ik je zeggen wat ik ervan vind? Het interesseert me totaal niks. Totaal nul. Iedereen mag van mij vreemdgaan totdat hij er ondersteboven van hangt. Wat kan het ons ook in godsnaam schelen dat Waylon vreemdgaat? Dan ben je toch knetter als je dat interessant vindt? Dan ben je toch niet goed snik?”

Totaal veranderd

De media worden volgens Maarten ook steeds zwakzinniger. “De rol van de media is totaal veranderd. Yvonne Coldeweijer is een prominente Nederlandse vrouw geworden. (…) Zij is een influencer. Ja, juice. Dat betekent sap. Dat klopt ook, het is onaangenaam sap, giftig sap is het.”

Hij hekelt de juicekanalen. “RTL Boulevard en Shownieuws bleken dus gewoon nog weer te netjes te zijn en dit (de juicekanalen, red.) is dan weer helemaal zonder enige vorm van check of dubbelcheck. Zonder enige vorm van hoor en wederhoor lul je maar een end weg.”

Raadsel

Veel van de BN’ers waar de juicekanalen over schrijven kent Maarten overigens niet. “Het gaat steeds over bekende Nederlanders waar ik nooit van gehoord heb. Er zijn een paar bekende Nederlanders waarvan je denkt: ja, die ken ik wel. Maar dit gaat vaak over… Het is mij een raadsel. Dan lees ik: ‘Froukje Jansen verwacht een kindje.’”

“Dan denk ik: wie is dat in godsnaam? Waarom zou ik dat moeten weten? En wat kan mij het schelen? Wat mij betreft krijgt ze zeventien kinderen, het kan me totaal niets schelen.”

Podcast

De podcast van Maarten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u alle juice over André Hazes jr. en zijn relatieperikelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen