Renze Klamer reageert op felle kritiek, steun van Sylvana Simons

Renze Klamer reageert op de felle kritiek van Guido den Aantrekker dat hij ’te links en te woke’ zou zijn. De talkshowhost krijgt daarbij steun van de bekende politica Sylvana Simons.

Renze Klamer © RTL

Het zit Renze Klamer niet echt mee. Zijn kijkcijfers stellen teleur en nu heeft hij ook nog eens Guido den Aantrekker over zich heen gekregen. De hoofdredacteur van Story vindt de presentator namelijk ’te links en te woke’. Hij uitte die kritiek gisterenavond nadat Renze het in zijn programma over asielzoekers had.

‘Sorry, Guido’

Renze wees een tafelgast terecht toen hij sprak over ‘kanslozen’ in plaats van ‘veiligelanders’ en voelde daarnaast een VVD-politicus stevig aan de tand over de overvolle asielopvang in Ter Apel. “Is Renze niet een beetje te links en te woke voor het neutraal bedoelde RTL 4?”, vraagt Guido zich af.

Die sneer van Guido is ook Renze niet ontgaan. Hij reageert sarcastisch: “Sorry Guido, ik zal me voortaan niet meer bekommeren om kleine kindjes die buiten moeten slapen op een pak wc-papier.”

Steun van Sylvana

Sylvana Simons steunt Renze. Zij vindt de presentator juist ‘medemenselijk’. “Goed zo Renze! Al die medemenselijkheid is nergens goed voor!”, reageert ze, eveneens sarcastisch.

En ook Guido laat weer van zich horen: “Nobel buiten de show. Daarbinnen graag wat minder gekleurd als talkshowhost voor een breed publiek; laat de meningen vooral aan de gasten aan tafel over.”

‘Woke achterban’

Guido wordt nu behoorlijk onder vuur genomen door de achterban van Renze, zegt hij. “Hahaha, de gehele woke achterban van Renze in schuimbekkende toestand.”

Zo zegt ene André: “Ik snap nu waarom SBS 6 zo’n ruk zender is waar ik nooit iets zinnigs op zie, wat een klaphark ben jij zeg.”

Guido daarop: “Rukzender is aan elkaar.”

Twitter

De reactie van Renze:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen