Mart Hoogkamer woest over gemeen gerucht: ‘Hij wil gewoon graaien!’

Mart Hoogkamer die bijna de airbag uit zijn auto slaat: een filmpje waarin hij ontploft ging deze week viral. Maar wat zit er precies achter? “Er gaan geruchten dat hij hogere tarieven wil pakken.”

Mart Hoogkamer © RTL

De laatste weken is Mart Hoogkamer de hele tijd in het nieuws vanwege geannuleerde optredens. Hij kampt nu met ontstoken neusholtes en bracht daarom op donderdag een bezoekje aan de KNO-arts. Na dat bezoekje nam Mart een videoboodschap op vanuit zijn auto, die hij vervolgens in zijn stories op Instagram plaatste.

Woedende Mart

Mart wordt in het filmpje helemaal boos. Op een gegeven moment slaat hij zelfs bijna de airbag uit zijn auto. “Ze denken allemaal maar dat je het doet om het geld en daar kan ik zo kwaad om worden, want dat is het laatste waar ik aan denk. Ik denk alleen maar aan kwaliteit! Ik denk altijd aan kwaliteit!”

Hoe kan het Mart om geld te doen zijn terwijl hij juist allemaal optredens áfzegt? Showbizzjournalist Rob Goossens onthult in RTL Boulevard waar de woede van Mart nou precies vandaan komt.

Hogere tarieven

Rob begreep de woede van Mart eerst ook niet zo. “Wij dachten eerst: misschien is hij een klein beetje overwerkt. Hij heeft natuurlijk ook heel veel opgetreden, maar we hebben het even aan zijn manager gevraagd.”

Hij vervolgt: “Er is inderdaad iets anders en dat is het feit dat er blijkbaar geruchten zijn dat Mart niet optreedt omdat hij nu optredens heeft die vóór z’n doorbraak al geboekt zijn, tegen wat tóen zijn vergoeding was. Inmiddels is dat wat hoger en mensen zeggen dus: ‘Hij treedt gewoon niet op, omdat hij naar dat hogere tarief toe wil.’”

Volslagen onzin

Daar klopt niets van, aldus Rob. “Als jij gewoon lekker wil optreden, dan is het natuurlijk afschuwelijk om op die manier om je heen te horen dat mensen denken dat je een geldwolf bent. Zijn manager zegt ook dat het volslagen onzin is, want dan zou hij tot 31 december ‘ziek’ moeten blijven.”

Hoeveel pakt Mart eigenlijk voor zo’n optreden? “Hij zat op 5.900 euro voor z’n doorbraak en dat is inmiddels richting de 9.000 aan het gaan. Dan komt hij een half uurtje zingen en brengt hij ook een geluidsman mee. Het is niet allemaal voor Bassie, maar wel veel bij Bassie.”

Ton per week

Mart loopt een hoop mis nu hij al zijn optredens moet afzeggen. “Dan ga je richting een ton per week. Als je dan al drie weken niet kunt optreden en je hebt net een prachtig huis in Lisse voor ongeveer een miljoen gekocht…”

Collega Luuk Ikink: “Ik snap zijn frustratie wel, want dit is wel de zomer waarin het moet gaan gebeuren natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u überhaupt dat al die BN'ers zo graag hun privélevens willen delen op de socials?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen