Lange Frans zwaar geïrriteerd tijdens interview: ‘Nee, nee, nee, nee!’

Lange Frans reageert zwaar geïrriteerd als hij tijdens een video-interview met Nieuwe Revu wordt gevraagd naar zijn omstreden uitspraken over minister-president Mark Rutte. “Nee, nee, nee!”

Lange Frans © YouTube

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Lange Frans een zeer controversiële podcast opnam met complotdenker Janet Ossebaard. Ze noemden minister-president Mark Rutte als ‘een van de mensen die we gaan zien vallen’. “Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen. Ik wil graag mijn karma schoonhouden”, zei Janet.

Goed schieten

Lange Frans ging daarin mee: “Dat ook. En ik kan goed schieten. Het is niet dat ik zou missen, snap je? Begrijp je wat ik bedoel? Het is niet dat ik dat niet zou kunnen. Het is alleen dat mijn hoofd zegt: ‘Ik hou van die nachtrust.’”

Zij toen weer: “Precies, en je wil niet dat je kinderen jou moeten opzoeken in een gevangenis. Dat wil je niet, dus we houden het clean.”

Een bijzonder heftig fragment, waar Lange Frans enorm om is bekritiseerd. Na een storm van kritiek verwijderde hij de passage uit de podcast.

Lange Frans boos

Nu, twee jaar later, wordt Lange Frans ernaar gevraagd tijdens een video-interview met journalist Andries de Jong van Nieuwe Revu (zie onderstaand). “Je vertelt onder andere dat je goed kan schieten”, legt hij de rapper voor.

Frans daarop zwaar geïrriteerd: “Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee. Nee, nee, nee, nee, nee, nee. Nee. Nee. Dat vertel ik sowieso niet.”

Hij vervolgt: “Ik kan goed schieten, dat is absoluut een feit en dat wordt als grapje daar neergezet, maar als jij het nu zo zegt: ‘Je vertelt daar dat je goed kan schieten.’ Nee! Dat vertel ik helemaal niet.”

‘Het irriteert je’

Het zorgt voor ongelooflijk veel ergernis bij Frans. “Niemand wil Mark Rutte vermoorden, niemand gaat Mark Rutte vermoorden, en ik heb ook nooit opgeroepen tot dat soort gekke dingen. Dat is onzin. Dat is ervan gemaakt.”

Andries: “Ik merk dat het je irriteert. Je wordt opnieuw kwaad.”

Frans: “Het irriteert me, want ook jij komt onbeslagen ten ijs. Je roept dingen die niet waar zijn.”

Andries: “Ik heb de podcast niet negentig minuten gehoord, dat klopt. Je leest dingen die erover geschreven zijn.”

Frans: “Precies, je hebt de podcast niet gekeken of gehoord! Je had in de anderhalf uur die je hier net naartoe hebt gereden op Spotify in kunnen tikken en daar staat gewoon die hele podcast.”

Grimmig

Het was een pittig interview, vertelt Andries na afloop in zijn vlog. “Het werd op een gegeven moment een beetje… Nou, niet grimmig, maar wel pittig. Het is een jongen die zich niet snel onder de tafel laat lullen.”

Hij vervolgt: “Ik doorgaans ook niet, maar hij wees me op een klein foutje, een slordigheidje in de voorbereiding. Daar had hij helemaal gelijk in. Ik ben ook de eerste die het toegeeft. Gelukkig konden we gewoon verder praten.”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u vanaf 27:10:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u sympathie voor Lange Frans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen