Jandino Asporaat dankzij BN’er-status langs alle rijen op Schiphol

Jandino Asporaat mag alle rijen op Schiphol overslaan omdat hij een bekende Nederlander is. Zelfs de beveiliging trekt hem voor. “Psst Jandino, zodra je ingecheckt bent, bel me. Ik breng je naar boven!”

Jandino Asporaat © Instagram

BN’ers hebben een stuk minder last van alle megarijen op Schiphol. De medewerkers van de luchthaven blijken hen namelijk een voorkeursbehandeling te geven. En Jandino Asporaat schaamt zich helemaal niet voor die privileges. Hij zet op Instagram uitgebreid uiteen hoe de ene na het andere medewerker hem voor laat dringen.

‘Kom maar mee!’

Jandino en zijn gezin waren veel te laat op Schiphol, omdat ze een luiertas vergeten waren. Ze hadden nog maar anderhalf uur om hun vlucht naar Curaçao te halen. De gewone man en vrouw kunnen in de huidige zomerdrukte dan net zo goed weer huiswaarts keren, maar BN’ers hebben helemaal geen last van die megarijen.

Er was zelfs nog een storing met inchecken, legt Jandino uit. “Eerste engel verschijnt uit het niets, een oranje hesje, walkietalkie, kort geschoren haar. ‘Loop maar mee’, zegt hij met een kalme lage stem. Wat..?? Via een rare route staan we vier minuten later gewoon bij de incheckbalie. Knikje en hij verdwijnt tussen de mensen. ❤️”

Beveiliger matst Jandino

Ook de beveiligers van Schiphol matsen Jandino. “Tweede engel: ‘Psst Jandino, mijn naam is… Neem mijn nummer, zodra je ingecheckt bent, bel me, ik breng je naar boven.’ Op zijn jasje stond beveiliging. (…) Ik bel hem op, hij haalt ons op en ja hoor, nieuwe route en we staan bij de douane. Hij geeft me een hand en een vriendelijke glimlach en vertrekt.”

Geweldig, vindt Jandino het. “We hebben zoveel tijd bespaard, maar bij de paspoortcontrole waren de rijen ook nog immens. Ik zie die medewerker vriendelijk naar me kijken, ik denk: ik vraag het gewoon. ‘Meneer, wij hebben nog maar 39 minuten, zou je kunnen kijken?'”

‘Loop jij maar mee!’

En ja hoor, ook daar mocht Jandino ongegeneerd voordringen, waardoor mensen die wél op tijd waren langer moesten wachten. “Engel nummer drie: ‘Hé Jandino, je brengt zoveel positiviteit, dat mag best beloond worden. Loop jij en je gezin mee.’ Hij brengt ons helemaal naar voren, fijne vlucht. Hoe dan dit? 🤷🏾‍♂️🍀❤️”

Eenmaal aangekomen in het vliegtuig kreeg Jandino naar eigen zeggen ook nog een gratis upgrade naar businessclass van KLM. Zijn vrouw en hun kinderen liet hij achter in economyclass.

VIP-behandeling

Veel mensen wijzen Jandino erop dat hij geen engeltje op zijn schouder heeft, maar dat dit gewoon het ordinair voortrekken van BN’ers is. “Wij gewone mensen hebben dit dus nooit hè 😂”, reageert Linda. En Rosita: “Oh, wat is het toch fijn een bekende Nederlander te zijn. 😉”

Jandino denkt dat dat er absoluut niets mee te maken heeft, maar volgens Wouter is hij naïef: “Zeker wel, ze zeiden toch ‘Jandino’. Niemand op Schiphol kent mijn naam.”

Mandy: “Haha dit dus 😂. Jij en ik hadden gewoon achter in de rij kunnen aansluiten.”

Instagram

De post van Jandino:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Jandino Asporaat alle rijen mocht overslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen