Glennis Grace hekelt gebrek aan fatsoen op straat: ‘Goedemorgen!’

Glennis Grace hekelt het gebrek aan fatsoen op straat. Ze geeft haar volgers een lesje straatetiquette. “Ik zeg altijd goedemorgen tegen de eerste persoon die ik tegenkom. Ik vind dat netjes.”

Glennis Grace © Instagram, RTL

Het verbaast Glennis Grace kennelijk oprecht dat niemand haar meer groet als ze over straat loopt in de Jordaan. Ze klaagt in een filmpje in haar Instagram-stories namelijk over het vermeende gebrek aan fatsoen op straat. “Goedemorgen Annie”, zegt ze in de auto tegen haar beste vriendin Angela. Zij daarop: “Goedemorgen.”

‘Come on!’

Dan gaat Glennis helemaal los met haar lesje straatetiquette. “Nou, kijk: dat is dus een heel logische reactie wat je van mensen krijgt. Ik loop mijn huis uit en zeg altijd goedemorgen tegen de eerste persoon die ik tegenkom op straat. Ook al ken ik je niet, maar ik vind dat gewoon netjes.”

Ze verzucht: “Goedemorgen, goedenavond, goedemiddag: weet u nog wel wat het betekent mensen? Come on!”

Boemerang

Die wijzende vinger krijgt Glennis als een boemerang in haar gezicht terug. De juicekanalen stromen vervolgens namelijk over van de mensen die hun beklag doen over Glennis’ eigen gedrag. Zo vertelt een oud-Bijenkorf-medewerkster aan Juice Channel dat ze de passerende Glennis ooit groette in de winkel, zoals ze alle klanten groet.

De medewerkster: “Ze rolde met haar ogen, zuchtte heel diep en zei: ‘Ehhh, ja nou vooruit: goedemorgen.’ En ze was de enige klant die voorbijliep. Dus ik voelde me gewoon echt genegeerd en voelde mezelf echt voor lul staan door haar bij mijn collega’s. Alsof ik voetjesvolk was voor haar. Dus ze moet echt niet lullen. Word zo weer boos als ik dit hoor.”

Louis Vuitton

Een andere bron over Glennis: “Hoe durft zij daar iets van te zeggen? Die vrouw is echt de uitschot der uitschotten. Zo ook in de Louis Vuitton-winkel. Zij was hardop, bijna luidkeels, aan het klagen waarom zij niet gelijk geholpen werd. Ze dacht vast dat de hele winkel met haar bek open zou kijken als Glenda ‘de ultieme celebrity‘ binnenkwam.”

Weer een ander: “Deze is echt verre van netjes. Ik werkte vroeger bij Azzurro Kids in de PC en heb ook enkele jaren erna gewerkt bij Karen Millen in de PC Hooft. En deze had echt een attitude. Onbeschoft was ze; gooide met kleren. Wees naar kleren, zo van: die wil ik! Niet eens een nette hallo, of: ‘Heb je deze toevallig in die maat?'”

Glennis reageert

Glennis reageert op de controverse met de opmerking dat er wel ‘belangrijkere dingen zijn om je druk om te maken’. Ook gaat ze de confrontatie aan met een volger:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u doen als Glennis Grace u aanspreekt op straat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen