Gerard Joling verklapt: ‘Overname Talpa door RTL geen gelopen race’

Gerard Joling heeft vernomen dat John de Mol zomaar eens van een koude kermis thuis kan komen. De overname van zijn bedrijf Talpa Network door RTL Nederland is volgens hem ‘geen gelopen race’.

Gerard Joling © RTL

John de Mol hoopt in de laatste fase van zijn professionele leven nog een mooie tv-klapper te maken. Hij wil zijn tv- en radiobedrijf Talpa Network verkopen aan RTL Nederland. In ruil daarvoor krijgt hij 30 procent van de aandelen in de commerciële monopolist die dan ontstaat. Een mooie transactie, aangezien Talpa duidelijk niet voorbereid is op de digitale toekomst.

Geen gelopen race

Voordat Talpa op kan gaan in RTL, moet er eerst nog toestemming komen van de ACM en dat zal nog wel eens lastige hobbel kunnen gaan worden, voorspelt Gerard Joling. “Ik hoor dat het nog geen gelopen race is, dus dat moeten we maar zien”, zegt de RTL 4-ster in De Telegraaf.

Het eventuele samengaan van RTL en SBS zou wel betekenen dat Gerard en zijn vroegere tv-maatje Gordon weer voor hetzelfde bedrijf komen te werken. Zit er een hereniging aan te komen? “Dat denk ik niet, op dit moment. Dat zal afhangen van die fusie. We zitten bij twee verschillende zenders en of die ooit één geheel zullen worden?”

Druk met optreden

Gerard heeft er dus zijn twijfels over. “En ik ben ook heel druk, hoor. Ik heb net een programma opgenomen met Chantal Janzen en na de vakantie gaan we The Masked Singer weer doen.”

Bovendien blijft optreden voor hem het belangrijkst. “Het is toch geweldig dat je met 62 jaar, tussen alle jonge talenten – de Tino Martins en Mart Hoogkamers van nu – nog steeds voor alles wordt gevraagd? Dus, eerlijk? Ik denk dat die samenwerking er niet van gaat komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gerard Joling op een fusie tussen RTL en Talpa zit te wachten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen