Dennis Schouten heeft Shownieuws misleid: ‘Smerige aasgieren!’

Dennis Schouten heeft bewust een redactrice van Shownieuws misleid. Daardoor is het nepnieuws ontstaan dat hij betrokken was bij een steekpartij in zijn geboorteplaats Glanerbrug.

Jan Roos en Dennis Schouten © Shownieuws

Shownieuws kwam vorige weekend met verontrustend nieuws. ‘Dennis Schouten betrokken bij steekpartij’, kopte de showrubriek met gebruik van aanhalingstekens. Het werd overgenomen door talloze media, waaronder RTL Boulevard, De Telegraaf en Villamedia. Er blijkt helemaal niets van te kloppen. Er was wel een steekpartij, maar niet met Dennis.

Steekpartij

Dennis bekent in RoddelPraat dat hij zijn betrokkenheid bij de bewuste steekpartij heeft geveinsd om Shownieuws een hak te zetten. Hij heeft een misleidende reactie gestuurd naar een redactrice van het programma, Danitza Audenaerde. Zij meldde zich vorige week zaterdagavond laat bij Dennis na het lezen van wat berichten op Twitter.

‘Twee gewonden bij steekpartij na uit de hand gelopen ruzie in Glanerbrug’, kopte een regionale krant die avond. Aangezien Dennis uit Glanerbrug komt, twitterde Rob Goossens aan hem: “Ben je oké, Dennis?”

Daarop antwoordde Dennis: “Ik wel. Mijn broer wordt nu verhoord.”

Shownieuws

Shownieuws-redactrice Danitza besloot Dennis direct te appen. “Hé Dennis, Danitza van Shownieuws hier. Ik zag een reactie van jou onder het artikel over een steekpartij in Glanerbrug. Wat is er aan de hand? Ben jij oké?”, appte ze, zo is te zien in RoddelPraat.

Dennis daarop: “Ik moet even naar het ziekenhuis. Kan er verder niet op reageren.”

Danitza: “Ben je gewond??”

Dennis weer: “Niets ernstigs ga ik vanuit.”

Smerige aasgieren

Dennis benadrukt nu dat zijn opmerking tegen Rob een grap was. Hij zat op dat moment namelijk gewoon in een restaurant met zijn broer. “Rob is voor mij meer een goede bekende dan dat het een zakelijke vraag is. Omdat Rob mij kent, mijn programma kent en mijn broer tegenover me zat, zei ik: ‘Ik ben oké, maar mijn broer wordt nu verhoord.’”

Hij had niet verwacht dat media dat op zouden pakken. “Ik dacht: niemand doet er wat mee, want het is een grapje, maar die aasgieren van Shownieuws… Dat is van John de Mol, die nu ineens 55.000 euro van ons wil. Dat wist ik toen net twee dagen. En die smerige aasgieren sturen een berichtje.”

Misleiden

Dennis besloot om Shownieuws te misleiden. “Ik had gewoon geen zin om die mensen van Shownieuws daarover te berichten. Ik vond het een achterlijk bericht en die zijn van John de Mol, dus ik denk: krijg wat! Ze wenste mij sterkte, maar ik dacht: die snapt er niks van, prima. Ik de kroeg in, telefoon in de jaszak en die doe ik aan de kapstok bij de dj.”

En toen liep het helemaal uit de hand. “Rond een uur of twaalf komt er iemand naar mij toe met een Telegraaf-kop: ‘Dennis Schouten betrokken bij steekincident Glanerbrug.’ Ik loop weer naar de dj, pak die telefoon en het stond overal: Boulevard, Shownieuws, Telegraaf. Iedere nieuwssite kwam ermee.”

Ongelooflijk

Ongelooflijk, vindt Dennis het. “Er is altijd veel kritiek dat juice channels zomaar alles brengen, maar niemand had mij gebeld. Ik had geen enkele gemiste oproep. Ja, van bekenden die dachten dat ik dood was.”

Collega Jan Roos: “Ze hebben ook niet even de politie gebeld of het ziekenhuis gebeld? Dat is dus wel een beetje het probleem: het was hihihi en hahaha toen Yvonne Coldeweijer dat snuiffilmpje had geplaatst dat fake bleek te zijn en nu hebben ze onze Dennis bijna dood geschreven.”

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dennis Schouten misleidt Shownieuws. Mooie stunt of beter niet meer doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen