Frits Wester volledig in tranen op de radio: ‘Dit doet me echt wat’

Frits Wester is zeer emotioneel geworden tijdens een uitzending op NPO Radio 1. Als zoon Auke een bijzondere anekdote uit zijn jeugd vertelt, kan de RTL Nieuws-ster zijn tranen niet bedwingen.

Frits Wester © RTL

RTL Nieuws-journalist Frits Wester was onlangs te gast in het nachtelijke radioprogramma van Mischa Blok en daar heeft hij zijn tranen de vrije loop gelaten. Als de presentatrice een audioboodschap van zijn zoon Auke Wester instart, kan Frits zich niet meer bedwingen. Hij is zelfs even niet in staat om nog verder te praten.

Terug naar Cambodja

Auke haalt in de boodschap een bijzondere jeugdherinnering op. “Ik weet nog dat een van mijn beste vrienden op de basisschool op een maandagavond in Drenthe bij ons thuis in tranen voor de deur stond.”

Wat was er met dat kind? “Hij had zojuist te horen gekregen dat hij vanwege een lastige thuissituatie binnen twee dagen naar zijn vader in Cambodja zou worden gestuurd om daar te wonen. Een land waar hij nog nooit was geweest. En dat vlak voor het einde van groep 8. Vlak voor het moment waarop iedereen een andere kant op zou gaan.”

‘Thanks, pap’

Frits ondernam direct actie. “Jij bent die avond naar zijn moeder toegegaan en hebt haar aangeboden dat hij voor de rest van het schooljaar bij ons thuis kon komen wonen. Iets wat ik niet van je vroeg, maar je uit jezelf voorstelde.”

Dan: “Ik was nog maar 12 jaar oud en ik heb je volgens mij nog nooit hiervoor bedankt, al weet ik dat je het niet voor mij deed. Helaas sloeg zij je aanbod af. Je kan niet altijd in ieder verhaal de held zijn, maar hier – in dit verhaal – was je het wel voor mij. Thanks, pap.”

In tranen

Frits is vervolgens niet in staat om nog iets te zeggen. Hij is zeer geëmotioneerd. Mischa: “Ja… Dat is lief, hè? Dit is je zoon, Auke.”

Frits: “Ja, ik weet het nog…”

Mischa: “Hij vertelt het heel mooi. Ik vind het zo mooi dat hij zegt dat hij zo op je lijkt.”

Frits: “Ik heb twee fantastische zonen, Jelle en Auke. Twee echt broertjes die ook echt dingen met elkaar doen. Dat vind ik fantastisch om te zien. (…) Het doet me wat.”

Aan het eind van de uitzending raakt Frits opnieuw geëmotioneerd als het over zijn overleden moeder gaat.

Fragment

De bewuste fragmenten kunt u onderstaand terugluisteren vanaf minuut 17:10 en minuut 45:20:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen