‘Eddy Keur gaat 3FM nóg verder slopen, hij is waardeloos!’

Eddy Keur krijgt een verbale klap met de vlakke hand. Het nieuws dat hij een van de sterren wordt van het vernieuwde NPO 3FM wekt woede op. “Wat een aanfluiting, hij is waardeloos!”

Eddy Keur © Nick van Ormondt

Mooi nieuws voor Eddy Keur: hij krijgt een plekje in de programmering van het vernieuwde NPO 3FM. Hij zal na de zomer elke vrijdagmiddag van 16 tot 19 uur te horen zijn met een andere zenderster aan zijn zijde, recht tegenover De Coen & Sander Show dus. Dat programma was vroeger te horen bij 3FM.

‘Wat een aanfluiting!’

Niet iedereen is enthousiast over de komst van Eddy. Het is volgens uitgever Jonathan Ursem, tot voor kort hoofdredacteur van Nieuwe Revu, zelfs een grove schande.

Jonathan kan het niet geloven. “Eddy Keur is een persiflage van een radio-dj en iedereen trapt erin. Met z’n lachband, scheetkussen en malle geluidseffectjes mag ie nu de 3FM-luisteraartjes niet serieus nemen. Wat een aanfluiting. Op naar de 0 procent marktaandeel…”, sneert hij.

Aanfluiting

Eddy wordt naar voren geschoven door omroep PowNed. “Luistercijfers gaan gewoon omhoog straks. Die 0 procent slaat nergens op 😅”, voorspelt AD-redacteur Thomas Bresser.

Jonathan daarop: “Ja, het zou inderdaad wel heel knap zijn om nóg slechtere luistercijfers te halen, zelfs met Eddy Keur achter de knoppen.”

Thomas: “Daarom denk ik niet dat het een aanfluiting is, maar juist een slimme zet. De humor brengt alleen maar sfeer. Persoonlijk denk ik dat het gaat aanslaan bij luisteraars.”

Waardeloos

Ook ene Douwe is het niet eens met Jonathan. “Het mooie van radio is dat u er niet naar hoeft te luisteren, niemand dwingt u… En smaak is subjectief hè. Wat u waardeloos vindt, kan een ander prachtig vinden (en andersom).”

Jonathan: “Ik was even geneigd om daarin mee te gaan, maar in het geval van Eddy Keur klopt het niet; iedereen vindt ‘m waardeloos.”

Teamspeler

Mediakenner Rob Goossens vindt Eddy wél een goede keuze. Hij ziet de radio-dj als ‘de lijm die van alle afzonderlijke dj’s een familie maakt’. “Zoals die er was in de hoogtijdagen van de zender.”

“Je moet ergens beginnen. En Eddy is denk ik teamspeler genoeg om in ieder geval de eerste stap daarin te zetten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen