Dennis Schouten neemt pauze van RoddelPraat: ‘Sombere gevoelens’

Dennis Schouten neemt voor het eerst in twee jaar tijd vrij van RoddelPraat. Niet alleen omdat YouTube hem een sanctie heeft opgelegd, maar ook om aan zijn sombere gevoelens te werken.

Dennis Schouten © YouTube, Instagram

Eigenlijk zou Dennis Schouten gisteren een nieuwe aflevering van RoddelPraat hebben opgenomen in zijn thuisstudio in Almere-Poort, maar daar is het niet van gekomen. Het programma dat hij met Jan Roos maakt brengt normaal gesproken elke woensdag een nieuwe aflevering uit, maar dat wordt deze week verhinderd door YouTube.

Dennis openhartig

RoddelPraat heeft van YouTube straf gekregen vanwege ‘cyberpesten’. “Absurd, we zijn in beroep gegaan. Daarom mogen we een week niet uploaden”, meldde Dennis maandag.

Nu, twee dagen later, laat Dennis wederom van zich horen. Hij is op zijn verjaardag openhartig over zijn geestelijk welzijn. “27 jaar oud 🎈, de 30 is in zicht en er gaan dingen veranderen. Het is lastig om te vertellen, maar ik hoop dat het oplucht om dit te delen”, zegt hij op zijn Instagram.

Sombere gevoelens

Dennis heeft last van sombere gevoelens. “Ik heb aanleg voor somberheid, mezelf telkens afvragen waarom bepaalde dingen nut hebben, waarvoor ik het allemaal doe. Het speelt al jaren en ik leerde ermee omgaan.”

Hij vervolgt: “De laatste maanden merk ik dat deze gevoelens toegenomen zijn, wat resulteert in hele donkere momenten met hele donkere gedachten. Ik moet ermee aan de slag.”

Terug naar Enschede

Een eerste stap is dat Dennis vertrekt uit Almere-Poort. “Ik ga weer in Enschede wonen, terug naar het begin en moeilijke gesprekken voeren met mensen die daarvoor geleerd hebben. Met maar een doel: Niet alleen leven omdat het hoort, maar om te kunnen zeggen dat ik soms kan genieten.”

“Met vandaag een mooi begin: Ik ga nu voor het eerst een week op vakantie in twee jaar tijd waarin we iets moois hebben opgebouwd. Mijn hoofd leegmaken met af en toe een borreltje. Santé 🥂.”

Steun van Rob

Rob Goossens, showdeskundige van RTL Boulevard, steunt Dennis. “Dit gaat je lukken, Dennis! Sowieso top om weer in Enschede te zijn. Alleen jammer voor Juvat en Charly dat ze wat verder moeten rijden om samen met jou te trainen. Maar Charly kennende gaat hij daar vast een ‘vorm’ voor vinden.”

Charly Luske is er woest over dat zijn dubbelleven is onthuld door RoddelPraat. Hij kent Dennis van een sportschool in Almere, waar ze dezelfde personal trainer deelden.

Instagram

Het bericht van Dennis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dennis Schouten na RoddelPraat ooit nog een baantje in de media krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen