Zoon Peter R. de Vries laat van zich horen na pittige geruchten

Royce de Vries, de zoon van wijlen Peter R. de Vries, werd gisteren in de talkshow van zijn boezemvriend Khalid Kasem gevraagd naar Tahmina Akefi. Het gerucht gaat dat ze elkaar niet liggen.

Tahmina Akefi en Royce de Vries © NPO

Tahmina Akefi besloot in januari om naar voren te treden als de vriendin van wijlen Peter R. de Vries. Ze vertelde in een veel bekeken documentaire op NPO 1 uitgebreid over hun liefdesleven en dat ging volgens intimi wel héél erg ver. Het feit dat Peters kinderen en ex-vrouw daar niet op wilden reageerden zei volgens critici genoeg.

Roddelaars

De geruchten over onmin met Peters overige nabestaanden doet Tahmina af als het werk van ‘roddelaars‘. “Hebben zij officieel gereageerd dan? De roddelaars hebben geprobeerd een ruzie uit te lokken tussen ons, maar dat is faliekant mislukt”, zei ze van de week.

Volgens Yvonne Coldeweijer is er wel degelijk wat aan de hand. “Nadat Tahmina naar buiten is getreden met de docu volgde Royce haar ineens niet meer [op Instagram]”, zegt zij. “Verder heb ik gehoord (via via) dat de familie geprobeerd heeft om tegen te houden dat Tahmina in de rechtbank spreekt. Dat is in ieder geval niet gelukt.”

Royce reageert

Tahmina heeft inmiddels gesproken in de rechtbank. Wat vindt Royce de Vries, Peters zoon, daarvan? Hij werd er gisteren naar gevraagd in Khalid & Sophie. “Ze heeft heel liefdevol over mijn vader gesproken”, reageert hij.

De reactie van Royce is kort, maar lovend. “Ik weet zelf ook wel uit ervaring dat het niet makkelijk is om je spreekrecht uit te oefenen in aanwezigheid van camera’s en zo’n volle rechtszaal. Dat heeft ze gewoon heel knap gedaan.”

Jacqueline

Jacqueline, de ex-vrouw van Peter, is veel langer met hem samen geweest, maar heeft níet gesproken in de rechtbank. “Mijn moeder zoekt de media nooit echt op. Dat is voor haar gewoon een keuze geweest. Ze heeft wel een brief naar de rechtbank gestuurd en ze heeft natuurlijk gesproken op de uitvaart, maar zij zoekt de media zelf niet op.”

Hij vervolgt: “Ik heb haar beloofd dat ik ook mede namens haar een beetje zou gaan spreken. Dat vond ik ook belangrijk om te doen, om haar ook recht te doen. Ik merkte eigenlijk ook zelf dat ik het misschien wel het zwaarst had toen ik bij haar deel was.”

Liefdevol

Ondanks dat Peter een nieuwe vriendin had, Tahmina, bleef de relatie tussen zijn ouders liefdevol, zegt Royce. “Als ik daar gewoon aan terugdenk hoe liefdevol mijn ouders naar elkaar zijn geweest altijd, ook na de scheiding. Mijn vader stuurde nog steeds elk jaar bloemen, los van het feit dat ze elkaar nog iedere dag spraken.”

Hij vervolgt: “Het feit dat hij de afscheidsbrief aan mijn moeder ook gericht had. Dat is iets… Ik merk dat soms mijn tranen een beetje op zijn, maar als ik het daarover heb, komen ze altijd wel weer terug.”

Fragment

Royce bij Khalid & Sophie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer zegt juice te hebben over Tahmina Akefi. Brengen of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen