Youp van ’t Hek heeft spijt van optreden bij VI: ‘Niet mijn show’

Youp van ’t Hek heeft er spijt van dat hij vorig jaar zomer plaatsnam tussen de mannen van VI. De talkshow van Johan Derksen en René van der Gijp past gewoon niet bij hem, aldus de cabaretier.

René van der Gijp en Youp van 't Hek © SBS 6

Het programma van de mannen van VI kan cabaretier Youp van ’t Hek niet echt bekoren. Hij zat er vorig jaar nog aan tafel, toen de heren de spin-off De Oranjezomer maakten. “Nee, ik ben er geen fan van. Ik ben wel een keer bij ze geweest, maar toen vond ik er geen reet aan”, zegt hij in het programma Sven op 1.

Youp heeft spijt

Youp voelde zich er absoluut niet thuis. “Toen zat ik er en begonnen ze meteen Louis van Gaal kapot te maken op een manier die ze al vijftig keer gedaan hadden en ik zat erbij en ik ben helemaal niet zo anti-Louis van Gaal. Integendeel, ik vind het wel een leuke man.”

Het voelde steeds ongemakkelijker, aldus de komediant. “Ik zat daar en dacht: wat doe ik hier eigenlijk? Ik dacht: ik heb hier eigenlijk niets te zoeken en toen had ik ook weer spijt, van: waarom ben ik eigenlijk gegaan? Het is niet mijn programma.”

Kaarsverhaal

Tijdens de kaarsrel keerde Youp zich tegen Johan Derksen. Hoe kijkt hij daar nu op terug? “Ik vond die opmerking of die grap of dat verhaaltje van Johan Derksen… Ik zat daar echt met klapperende oren naar te luisteren. Ik vond het een heel slecht verhaal, een kroegverhaal dat alleen geloofd wordt als je heel veel gezopen hebt.”

Hij vervolgt: “Dan moet je echt bijna de halve Heineken hebben leeggemaakt om a) dat soort verhalen te gaan vertellen en b) dat je erom gaat lachen. Maar om nou iemand meteen daarna te cancelen… Laat iedereen maar roepen en schreeuwen. Ik ben ook één van die schreeuwers.”

Fragment

Youp destijds bij VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen