Bridget Maasland breekt in RTL Boulevard, volledig in tranen

Bridget Maasland raakte gisterenavond hevig geëmotioneerd tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard. Collega Kees van der Spek sloeg een arm om haar heen. “Het komt wel binnen, hè?”

Bridget Maasland © RTL

De kinderen van Peter R. de Vries maakten gisteren in de rechtbank gebruik van hun spreekrecht. Ze spraken de heren toe die worden verdacht van de moord op hun vader. De beelden werden ’s avonds uitgezonden in RTL Boulevard, waar Peter jarenlang achter de desk stond, en dat leidde tot emotionele reacties achter de desk.

Bridget in tranen

Met name presentatrice Bridget Maasland kreeg het even te zwaar. Ze kon haar tranen niet bedwingen. “Ja, beide kinderen maakten gebruik van hun spreekrecht op een hele krachtige, mooie, zeer emotionele manier.”

Collega Kees van der Spek: “Het komt wel binnen dit, hè?”

Bridget: “Het raakt natuurlijk ontzettend, ook omdat er nu beelden bij komen en het verhaal en ik vond het vandaag ook een hele emotionele dag om hen daar zo te zien zitten en wat er allemaal werd gezegd en werd gedaan. Je wil zo graag iets doen en je kan niks, hè? Je bent zo machteloos. Wat jij ook zei, met die reconstructie dat je hem zo ziet lopen…”

‘Kijk achterom!’

De schokkende beelden van de moord op Peter werden in de rechtbank vertoond. Kees: “Je wil achter hem aan rennen en roepen.”

Bridget: “Ja. Ja.”

Luuk Ikink: “En al die andere dagen ook. Al die spotdagen dat ze hebben rondgelopen zonder dat iemand het wist. Dan zie je ze al lopen bij die parkeergarage waar Peter ook in gaat en dan gebeurt er nog niks, maar het feit dat dan ook al wordt opgelet. Het is allemaal zo grimmig.”

Liefde

Kees: “Kijk even achterom, denk je. Maar je weet dat het niet gebeurt.”

Bridget: “Weet je wat ook zo bijzonder is? Dat vooral liefde hier toch bij zo’n heftige zaak de boventoon voert.”

Dan breekt Bridget en slaat Kees een arm om haar heen.

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat de moordenaars van Peter R. de Vries levenslang achter de tralies verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen