Natacha Harlequin heeft geen moeite met vreemdgaan Waylon

Natacha Harlequin heeft er geen moeite mee dat Waylon zijn geliefde Bibi Breijman heeft bedrogen terwijl ze hoogzwanger thuis op de bank zat. “Mijn vader had ook buitenechtelijke relaties.”

Natacha Harlequin, Waylon en Bibi Breijman © SBS, Instagram

Het verbaast Natacha Harlequin ten zeerste dat de media zo groots uitpakken met het vreemdgaan van Waylon. Het is volgens de Shownieuws-deskundige helemaal niet zo uitzonderlijk dat Bibi Breijman is bedrogen. “Is dit eigenlijk niet gewoon een privé-iets tussen Waylon en Bibi?”, vraagt de strafrechtadvocate zich af.

‘Dit hoort erbij’

Nee, vindt collega Bart Ettekoven. Hij wijst erop dat dit gewoon regulier shownieuws is. “Als zij onbekende Nederlanders waren geweest wel, ja, maar ik bedoel: hij maakt het zelf ook bekend, hij geeft het ruiterlijk toe. Ja, dit is wat erbij hoort als je een bekende Nederlander bent, Natacha.”

Al die ophef vindt Natacha maar vreemd. Vreemdgaan is volgens haar iets heel gebruikelijks. Iets dat ook een beetje bij een relatie hoort. “Ja, maar heel even, want jullie zitten zo lang in de showbizz en met al die BN’ers: kijken jullie nou nog enorm op van mensen die vreemdgaan? Ik niet namelijk. Ik denk: het hoort erbij.”

‘Hoe vind jíj dit?’

Anouk Smulders kijkt er in elk geval wél van op dat een vrouw zo makkelijk denkt over vreemdgaande mannen. “Hoe vind je dit als vrouw zijnde dan?”

Natacha: “Ik weet ten eerste niet wat de afspraken zijn tussen hen. Dat weet ik niet.”

Bart: “Nou ja, hij zegt: ‘Ik heb het verkloot’, dus dat impliceert dat ze geen open relatie hebben.”

Natacha: “Nee, weet ik niet. “

Anouk: “Natuurlijk niet. Dan zeg je toch niet op Insta: ‘I fucked up’? Als je een open relatie hebt, zeg je dat niet.”

Bart: “Dan bied je ook niet je excuses aan.”

Vreemdgaande vader

Natacha weet van huis uit niet anders dan dat mannen vreemdgaan. “Het een sluit het ander niet uit. Kijk, ik heb daar wel eens een interview over gegeven: mijn ouders zijn overleden, maar mijn vader had buitenechtelijke relaties. Dan zie je ten eerste dat iemand nooit weggaat. Ik ben ook een product van zo’n relatie.”

Ronald Molendijk: “Hoe bedoel je, iemand gaat nooit weg?”

Natacha: “Nou, als iemand een relatie aangaat met een getrouwd iemand of iemand die echt een duurzame relatie heeft met kinderen… Ja, dan komt het altijd wel weer goed, linksom of rechtsom, want er zijn kinderen.”

‘Waar ligt de grens?’

Ah, dus Bibi moet de boel maar bij elkaar houden omdat ze kinderen hebben. Bart: “Er zijn toch ook genoeg voorbeelden van vrouwen die zeggen: ‘Pak je spullen maar en daar is het gat van de deur!’ Met kinderen ook.”

Presentatrice Annemarie Brüning verbaasd: “Ja, wanneer is het dan genoeg? Waar ligt de grens?”

Natacha vindt dat je er niet zo zwaar aan moet tillen en ook moet kijken naar de omstandigheden. “Op het moment dat het erom gaat dat iemand denkt: ik ga nu met deze man en dan hoop ik dat hij voor mij zijn vrouw verlaat… Ja, dat gebeurt meestal niet. Dus dan denk ik: wie was het? Hoe lang was die relatie? Ja…”

Sterke vrouwen

Anouk nogmaals, vol in verbazing: “Maar wat doet het met jou als vrouw? Je bent zelf ook bevallen, je hebt een kind.”

Natacha: “Ik vind altijd… Net werd ook in het filmpje gestart: ‘Ja, Bibi is zielig. Zielige Bibi.’ Ik zie vaak dat vrouwen die bedrogen worden of bedrogen zijn uiteindelijk de sterkste zijn. Dat moeten ze ook wel, want er zijn kinderen. Er zal dus altijd ruimte zijn in het hoofd van die vrouw dat verder gaat dan haar eigen woede of verder gaat dan haar eigen verdriet. En daar denk ik nu aan.”

Vrijbrief

Voor Natacha zijn kinderen dus een vrijbrief voor de man om ongelimiteerd vreemd te gaan. Zij wijst op de verantwoordelijkheid van Bibi om het gezin bij elkaar te houden. “Als je denkt vanuit het belang van de kinderen, dan hoop ik dat ze er op hun eigen manier uit kunnen komen.”

Ze benadrukt dat Waylon al sorry heeft gezegd. “Hij geeft aan wat er aan de hand is, gaat met zichzelf aan de slag en voor de rest is het iets tussen hem en Bibi.”

Nou, de Monique Westenberg van de advocatuur is opgestaan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bibi Breijman neemt Waylon wel weer terug omdat ze kinderen hebben, denkt Natacha Harlequin. Is ze dat verplicht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen