Marc-Marie Huijbregts door twee BN’ers betrapt op dragen pruik

Marc-Marie Huijbregts heeft zich jarenlang door de showbizzwereld bewogen met een pruik op zijn hoofd. In al die tijd is het hem slechts twee keer gebeurd dat een bekende collega hem betrapte.

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Het was in 2009 een bijzonder moment in De Wereld Draait Door: Marc-Marie Huijbregts verscheen opeens kaal in beeld. Hij onthulde tien jaar lang stiekem met een pruik te hebben rondgelopen. Inmiddels kennen we hem niet anders, maar in dat decennium is hij doodsbang geweest dat mensen hem zouden betrappen.

Betrapt door Tjitske

Het is twee keer gebeurd dat Marc-Marie’s geheim ontdekt werd door een collega-BN’er. “Ik weet nog dat ik Amadeus deed met Tjitske Reidinga en zij was bijvoorbeeld iemand die een keer zei: ‘Is jouw haar niet echt?’ Ik dacht: wat?! Toen zei ze: ‘Nou ja, het is heel heet, iedereen heeft het heel heet, en je doet je haar eigenlijk nooit uit je gezicht van de hitte.’”

Hij vervolgt in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets: “Ik ben sowieso niet zo heel erg een zweetiemand, maar ze zei: ‘Ik zie wel een beetje zweet, maar je doet nooit je haar zo uit je gezicht.’ Dat zou je natuurlijk doen als het heel heet is. Toen ging ze daar zo op letten en toen zei ze: ‘Ik dacht ineens: misschien is het geen echt haar.’”

‘Ik verloor urine’

Wat zei Marc-Marie toen Tjitske hem daarmee confronteerde? “Uwhuhuhu”, zegt hij. “Ik verloor een beetje urine. Ik zei: ‘Inderdaad.’ Als iemand dan zelf de puzzel heeft gelegd, vind ik het een beetje raar om iemand te gaslighten. Dan maak je van de ander zo’n gek. Als ze het dan geraden hebben…”

Hij besluit: “Jelka van Houten zei het ook een keer, maar die had het zelf volgens mij niet door. Ze zei bij ’t Schaep: ‘Heb jij nou twee pruiken op?’ Ik had daar natuurlijk een pruik op op m’n gewone pruik. Ik had dus twee bontmutsen op en het was heel heet. Het was verschrikkelijk. Ik zei toen: ‘Oh, ik word geroepen!’ Die heb ik wel gewoon gegaslight.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc-Marie Huijbregts en Claudia de Breij hebben allebei de oudejaarsconference gedaan. Wie ziet u het minst graag op herhaling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen