Maarten van Rossem blundert, NPO grijpt in: ‘Direct eruit geknipt!’

Een ongelooflijke blunder: Maarten van Rossem verklapt het geslacht van de volgende winnaar van De Slimste Mens. De NPO is not amused en laat het fragment onmiddellijk wegknippen.

Maarten van Rossem © NPO

Özcan Akyol had in de nacht van zaterdag op zondag niemand minder dan Maarten van Rossem te gast in zijn programma op NPO Radio 1. De aanleiding? Binnenkort begint het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Uiteraard zitten de opnames er al op. “Een verrassende winnaar?”, vraagt de gastheer hem.

Maarten verspreekt zich

Het antwoord van Maarten dat daarop volgt is buitengewoon onhandig: “Ehh, ik had mijn geld niet op hem gezet. Ik had er helemaal geen geld op ingezet, maar ik vond het een onverwachte winnaar.”

Een ietwat verbaasde Özcan: “Je hebt wel het geslacht verklapt.”

Maarten: “Ja, dat begrijp ik.”

Özcan cynisch: “Maar niemand luistert toch.”

Maarten: “Ik ga ervan uit dat je niet meteen gaat bellen met de autoriteiten.”

Weggeknipt

Niet met de autoriteiten, maar kennelijk wel met de media. Het fragment is al uitgezonden op Radio 10 en staat inmiddels ook op de Telegraaf-site. Daardoor ligt het nu op straat: de winnaar van het komende Slimste Mens-seizoen is een mannelijke BN’er.

Radio 10-dj Rob van Someren: “Eus heeft het wel gewoon uitgezonden in zijn podcast en die was voor alles en iedereen beschikbaar.”

Producer Marc Berg vertelt dat het fragment er inmiddels uit is geknipt: “Het programma wordt tussen twaalf en één uitgezonden en ik lag om vijf uur in mijn bed, dus ik had net die podcast aangezet toen het een paar uurtjes online stond en vanmorgen was het eruit.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten van Rossem doet luchtig over zijn verspreking. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen