Luca Borsato wil niet langer zwijgen: ‘Ik ben mijn eigen persoon’

Luca Borsato wil ondanks zijn besmette achternaam gewoon verder met zijn plannen voor een muzikale carrière. Hij is klaar met mensen die hem adviseren om voorlopig even te zwijgen.

Luca Borsato © Instagram

De Borsato-kinderen Jada en Luca willen allebei heel graag bekende Nederlanders worden, maar hebben nu opeens last van een vader die wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Voor Luca is de maat vol: hij wil gewoon door met zijn leven en werken aan een muzikale carrière. Hij neemt daarom afscheid van het team dat hem ondersteunde.

Zoektocht

Luca gaat op eigen benen staan, maakt hij bekend in een statement. “Al langere tijd ben ik op een zoektocht naar mijzelf, wie ik wil zijn en wat mijn passie is. Veel antwoorden vond ik ruim drie jaar geleden in het schrijven van mijn eigen muziek”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Na verloop van tijd vormde zich een team en werden er plannen opgesteld om met deze muziek naar buiten te treden. Helaas werden deze plannen door de omstandigheden abrupt stopgezet.”

Privilege

Het is tegenwoordig niet makkelijk om Borsato te heten. “Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat. Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen.”

Hij vervolgt: “Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe.”

Negativiteit

Luca leert er daarom maar mee leven. “Ik benoem dit absoluut niet voor medelijden of aandacht, maar omdat ik weet dat stilte daar niks aan zal veranderen. Ik wil mij niet langer verschuilen, omdat dat nou eenmaal ‘het beste voor de huidige situatie is’. Ik wil ontsnappen an verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit.”

Hij vervolgt: “Dit is waarom ik met vreugde in mijn hart dan ook eindelijk kan verkondigen dat ik mijn muziek uit ga brengen. Zonder label, zonder managers, zonder fotoof videografen, zonder mediateam. Slechts ikzelf met de steun van min twee beste vrienden en mede-muzikanten, zoals het drie jaar geleden is begonnen.”

Geen media

Het wordt een spannende tijd, aldus Luca. “Ook al gaat dit alles tegen ieder advies in, kan ik niet langer stilstaan. Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dat is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen.”

Hij wil nog niet met Boulevard of Shownieuws praten. “Voorlopig zal ik de media niet verder te woord staan om uitspraken te doen omtrent de huidige situatie en leg ik de focus op mijn muziek. Ik weet niet hoe het allemaal uit zal gaan pakken, maar ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te kunnen delen.”

Instagram

De verklaring van Luca:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen