Radio 538-sterren plassen Amy Winehouse onder: ‘Dit is walgelijk!’

Radio 538 ligt zwaar onder vuur. De mannelijke medewerkers van de radiozender, waaronder sterren als Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, blijken te plassen in de mond van Amy Winehouse.

Amy Winehouse, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

De Volkskrant heeft drie bezoeken afgelegd aan het hoofdkantoor van Talpa om onderzoek te doen naar de bedrijfscultuur. Die bezoeken hebben geleid tot een uitgebreide reportage met als centrale vraag: hoe ervaren de vrouwelijke werknemers van Talpa de werksfeer?

Plassen in Amy

Eén ding is zeker: er is nog ruimte voor verbetering. Als een van de Volkskrant-journalisten het herentoilet van Radio 538 binnenstapt, ontdekt hij dat de mannelijke medewerkers daar plassen in de mond van Amy Winehouse (zie onderstaande tweet). “Een van de wc’s, een urinoir, heeft een bedenkelijke vorm.”

De krant vervolgt: “Het moet een volle, roodgestifte vrouwenmond voorstellen. De muur achter de wc-pot is gevuld met een groot portret van een flink opgemaakte brunette, de overleden Britse zangeres Amy Winehouse – het ‘mondurinoir’ zit precies op de plaats van haar lippen. Wie hier plast, doet dat in de mond van een vrouw.”

‘Punt van discussie’

Wat vindt Talpa-bobo Paul Römer hiervan? Hij loopt in hetzelfde artikel immers te oreren hoe vrouwvriendelijk hij de glazen trap in de centrale hal van Talpa wel niet heeft gemaakt. Daar zijn matzwarte platen over de treden gelegd, zodat mannen die beneden staan niet meer onder de rokjes van vrouwen kunnen kijken.

Paul over het Amy Winehouse-urinoir: “Dat toilet is nog een punt van discussie. Het bevindt zich in het hart van Radio 538 en dat heeft nog iets rock-’n-roll’s in zich. We hebben er geen klachten over ontvangen, maar we hebben het wel degelijk op de lijst staan van zaken die nog onder de loep genomen moeten worden.”

‘Dit is walgelijk!’

Mensen reageren verbolgen op sociale media. “Wie heeft ooit bedacht dat dit wel ok was?”, zegt Trouw-columnist Emine Ugur. En ene Jeroen: “Dit zegt veel over de bedenker van deze ‘grap’ en zijn kijk op vrouwen.”

Adjunct-hoogleraar Casper Albers: “Ze hebben echt een werkgroep nodig om na te denken of zoiets wel kan? Dan lijkt me dat de kern van het probleem.”

En Grijsje: “‘Infantiel’, ‘denigrerend’ en ‘walgelijk’ waren de woorden vlak voordat mijn hersens een reset nodig hadden.”

Nikita: “Om te janken gewoon.”

Amy-urinoir

Het Amy-urinoir met daaronder de boze reacties:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen