Jeroen van der Boom wil tv-pauze na volledig ingestorte kijkcijfers

Jeroen van der Boom zien we voorlopig niet terug met zijn talkshow Hoge Bomen. Na de volledig ingestorte kijkcijfers van het afgelopen seizoen, wil hij graag een jaar pauze. Als SBS 6 al door wil.

Jeroen van der Boom en Sonja Bakker © SBS 6

De tv-carrière van Jeroen van der Boom zit volledig in het slop. Naast het mislukken van zijn show met Rachel Hazes, Hazes is de Basis, zijn ook de kijkcijfers van zijn talkshow Hoge Bomen finaal geïmplodeerd. Het programma waarin hij BN’ers de hemel in zingt totdat iedereen aan het huilen is lijkt echt volledig uitgewerkt.

Kijkcijfermisère

De eerste twee series van Hoge Bomen deden het nog best aardig met in beide gevallen gemiddeld 800 duizend kijkers. Op het hoogtepunt, de uitzending met Martien Meiland in april 2020, keken er zelfs 970 duizend mensen. Maar het derde seizoen, dat in maart te zien was, scoorde afschuwelijk slecht.

Alleen de eerste aflevering met Frans Bauer was met 897 duizend kijkers een hit, maar daarna zakten de kijkcijfers gigantisch in. Vooral de uithuilaflevering met Sonja Bakker (307 duizend) en die met vlees-noch-vis-gast Maarten van der Weijden (206 duizend) scoorden belabberd.

Jeroen slaat over

Hoe moet het nu verder? Nou, voorlopig niet, zegt Jeroen zelf in gesprek met De Telegraaf. Op de vraag of er nog een vierde seizoen komt, antwoordt de zelfingenomen presentator: “Daarover ben ik nog met SBS 6 in overleg. Ik zou het liefst een seizoen willen overslaan waarna Hoge Bomen terugkomt met gasten die goed bij mij en het tv-format passen.”

Hij vervolgt: “Het is ontzettend lastig om op het juiste moment ook aansprekende gasten aan tafel te krijgen waarbij ik óók een klik heb. Overigens is SBS erg tevreden over de afgelopen drie seizoenen.”

Criticasters

Jeroen is het typische voorbeeld van BN’er-geslijm in de showbizz en daar is veel kritiek op. Wat vindt hij daarvan? “Ik had wel moeite met groepje criticasters dat alsmaar zeurden dat ik niet scherp of doortastend genoeg was. Waarom ik bijvoorbeeld niet had doorgevraagd toen Sonja Bakker mijn gast was vanwege haar plagiaataffaire.”

Aan al die critici heeft de presentator schijt. “Dat soort mensen heb je er altijd bij en dan gaan ze los op sociale media. Ik sta daar ver boven, dat probeer ik althans.”

Op locatie

Lak hebben aan de mening van de kijker is niet zo handig als je kijkcijfers volledig onderuit gieren. De Hoge Bomen van Jeroen zijn op een meedogenloze wijze gekapt door de kijker. Als de show terugkomt, moet het format dan niet om? “Op hoofdlijnen niet. Wel zit ik eraan te denken om de interviews met een gast op locatie te doen.”

Hij besluit: “Of misschien nodig ik ze thuis uit om aan de keukentafel te praten met het zicht op mijn piano. De eenvoud blijft, want daar voel ik me het prettigste bij.”

Jeroen thuis aan de keukentafel met op de achtergrond zijn piano? Dat klinkt eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Zonder camera’s dan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat u Hoge Bomen missen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen