Jan Slagter dwarsboomt VI-mannen: ‘Geen Louis van Gaal-beelden!’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Vandaag Inside gisteren geen beelden mocht uitzenden van het Op1-optreden van Louis van Gaal.

Wilfred Genee, Jan Slagter en Louis van Gaal © SBS, NPO

Louis van Gaal zat eergisteren aan tafel bij Op1 en bezorgde het programma daarmee hogere kijkcijfers dan Vandaag Inside. Een avond later, gisteren dus, wilden de mannen van VI graag terugblikken op dat optreden van Louis, maar ze kregen de beelden niet los bij de publieke omroep. En dat is volgens Wilfred Genee het werk van Jan Slagter.

Uitzendverbod

Het verbaast Johan Derksen dat Louis dit soort privileges geniet. “Als hij een toespraak geeft, dan mag een andere zender het niet meer uitzenden”, reageert hij cynisch.

Wilfred: “O ja, we mogen de beelden niet hebben, hè?”

Johan: “Nee.”

Wilfred: “Ik geloof dat de baas van MAX zelf ervoor is gaan liggen, Jan Slagter.”

Klits, klets

Louis werd geïnterviewd door MAX-presentatoren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Ze hebben slecht werk geleverd, vindt Johan. “Louis had weer een ‘geniale’, zelfingenomen speech en niemand durft een kritisch vraagje te stellen, want dan krijg je direct klits, klets, klandere.”

“Meisje Ten Napel (Carrie ten Napel, red.) is dan ook niet het type om een beetje pittig te worden en die Hans Worst ernaast (Charles Groenhuijsen, red.) ook niet. Je kunt toch tegen Van Gaal een keer zeggen: ‘Meneer Van Gaal, zit u nou niet eens geweldig iets op te blazen wat een fluitje van een cent is?’ Het is weer die zelfverheerlijking, hè?”

Onsamenhangend

René van der Gijp: “Het was heel onsamenhangend. Ook toen Louis van Gaal die vraag kreeg over kinderopvang. Toen begon hij over normen en waarden, maar hij had het eigenlijk over Wilders, maar daar ging hij met een hele boog omheen.”

Johan: “Het gaat allemaal om Van Gaal en heel eenvoudige dingetjes brengt hij alsof het wetenschap is.”

Fragment

Louis bij Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter verbiedt VI om beelden van Louis van Gaal uit te zenden. Flauw of terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen