Jan de Hoop niet in talkshow na emotioneel afscheid bij RTL Nieuws

Jan de Hoop verschijnt vanavond, op de dag van zijn emotionele afscheid bij het RTL Nieuws, niet in een praatprogramma zoals Op1 of Beau. Daar heeft de nieuwslezer helemaal geen zin in.

Jan de Hoop © RTL

Na maar liefst 33 jaar heeft Jan de Hoop vanochtend afscheid genomen van het RTL Ontbijtnieuws. Hij werd behoorlijk emotioneel tijdens zijn laatste minuten. “Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten!”, riep hij op een gegeven moment uit, tot hilariteit van zijn collega’s én van de kijkers thuis.

Niet naar Beau

Jan laat het hier voorlopig bij. Hij heeft geen zin om vanavond in een talkshow als Op1 of Beau terug te blikken op al die jaren bij het RTL Nieuws. “Ik zit op dat moment liever samen met mijn man in een restaurant dan aan tafel bij een talkshow”, legt hij uit in het AD.

Hoe voelt hij zich vanavond bij dat diner met zijn man Coen? “Ik heb nog geen idee. Normaal gesproken ben ik een vrolijk, optimistisch en gezellig mens. Maar nu ben ik toch behoorlijk in de war. Het is op dit moment zo’n chaos in mijn hoofd. Alle gevoelens botsen.”

‘Je ziet er niet uit!’

Het is ook zijn man Coen die Jan het zetje gaf om te stoppen. “Ja. Op een gegeven moment zei Coen, toen ik drie dagen per week uitzendingen deed: ‘Jan, je ziet er niet uit. Je lijkt al dagen doodmoe! Hou op. Alsjeblieft, hou op.’ Ik wist het: hij had gelijk.”

Hij vervolgt: “Mijn man zag gewoon aan me dat ik doodziek werd van het vroege opstaan. Toch was dit wel een moeilijke knoop om definitief door te hakken.”

Fragment

Jans afscheid:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan de Hoop is definitief weg bij het RTL Ontbijtnieuws. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen