Humberto Tan wordt live op televisie boos op akkerbouwer: ‘Wát?!’

Humberto Tan springt uit zijn vel als een akkerbouwer aan zijn talkshowtafel de media ‘sensatiebelust’ noemt. “Er worden strafbare feiten onderzocht en werkelijk, de media is de schuld?”

Humberto Tan en Anton Bartelen © RTL

Het ging gisterenavond in de talkshow van Humberto Tan op RTL 4 uitgebreid over de uit de hand gelopen boerenprotesten. “Hoe krijg je dat debat weer een debat over het onderwerp en niet alleen over deze uitwassen, al is het dan van een kleine groep?”, vraagt hij op een gegeven moment aan akkerbouwer Anton Bartelen.

Sensatiebelust

Anton geeft daarop aan dat hij het jammer vindt dat het in de talkshow zoveel over de grensoverschrijdende boeren gaat. “Humberto, het is eigenlijk heel jammer dat die hele kleine groep hier een kwartier besproken wordt.”

Humberto: “Ja, maar wat wil je als je als je een minister bedreigt en politieagenten bedreigt?”

Dan deelt Anton een sneer uit aan de media. “Met alle respect: de media is sensatiebelust. Geeft niet, maar dit soort dingen worden uit zijn verband getrokken.”

Humberto boos

Humberto is niet gediend van die opmerking. “Anton, weet je wat ik jammer vind van deze discussie? Er worden strafbare feiten onderzocht op dit moment, poging tot doodslag en werkelijk: de media is de schuld?”

Anton: “Nee, nee, nee, ho, ho, dat hoor je mij niet zeggen.”

Humberto: “Dat zeg je net.”

Anton: “Alleen we praten te lang over een kleine groep die onderzocht wordt en waar heel veel…”

Caroline grijpt in

Medetafelgast Caroline van der Plas grijpt in. Zij springt in de bres voor Anton. “Wat Anton bedoelt is dat hij het heel erg graag over de inhoud wil hebben van het probleem.”

Anton: “Ja, dit vertroebelt het beeld. Voor de uitzending hebben we het er eigenlijk met z’n allen een beetje over gehad: dit soort beelden vertroebelen de discussie die gevoerd moet worden.”

Fragment

Humberto over de boeren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen