Angela de Jong boos: ‘Ik schaam me dat mijn opa een boer was’

Angela de Jong vindt dat de boeren veel te ver gaan met hun protesten tegen het stikstofbeleid. Ze is er behoorlijk klaar mee. “Voor het eerst schaam ik me dat ik kleindochter ben van een boer.”

Angela de Jong © WNL

Rellende boeren zijn dinsdagavond bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal door een politieblokkade gebroken. Het gaat véél te ver, vindt Angela de Jong. Ze wijst de boeren terecht in haar gevreesde AD-column. “Ik merk dat ik me steeds vaker erger aan de boeren.”

Domme uitspraken

Je moet niet met doodskisten rondrijden of deuren van provinciehuizen inbeuken, vindt Angela. Ze vindt bovendien dat de boeren soms ‘ronduit domme uitspraken’ doen. De voorman van Farmers Defence Force vergeleek de situatie waarin de boeren in ons land verkeren bijvoorbeeld met die van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ongelooflijk, vindt Angela het. “En dan voor de microfoon van Jaïr de schuld geven aan ‘linkse media’ die alles ‘framen’.”

‘Ik schaam me!’

Tot voor kort had Angela vooral gevoelens van sympathie voor boeren. “Maar het gevoel dat boeren me sinds dinsdagavond geven is nieuw.”

Ze spreekt van ‘huiveringwekkende beelden van een roedel losgeslagen agrariërs’. “Ik dacht aan het gezin van Van der Wal dat op het moment van de acties voor hun deur thuis was.”

Dan snoeihard: “Voor het eerst schaam ik me dat ik kleindochter ben van een boer.”

Nieuwe foto

Overigens staat er sinds gisteren een nieuwe foto bij Angela’s dagelijkse column. Hierop poseert ze met haar nieuwe favoriete oorbellen. Veel mensen zijn enthousiast. “Wat een leuke nieuwe foto van je!”, zegt iemand.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan als boze boeren thuis ministers opzoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen