Ka-ching: Patty Brard wil 2,3 miljoen euro pakken met verkoop villa

Patty Brard maakte gisteren bekend dat ze haar villa aan de Amstel te koop zet en nu is ook haar vraagprijs bekend: 2,3 miljoen euro. En natuurlijk hoopt ze op biedingen tot ver daarboven.

Patty Brard © SBS 6

Het is geen grote verrassing dat Patty Brard haar Amstelveense villa te koop heeft gezet. Ze probeerde het in 2017 ook al, maar toen wilde niemand het hebben voor 2,1 miljoen euro. Ze verlaagde de prijs vervolgens naar bijna 2 miljoen euro, maar ook dat was niet genoeg om de mensen te overtuigen. Uiteindelijk haalde ze de villa in 2018 uit de verkoop.

Now or never

Nu de hypotheekrentes stijgen en er door sommige deskundigen economische neergang wordt voorspeld, heeft Patty waarschijnlijk het gevoel dat het now or never is om te cashen voor haar oude dag. Die oude dag van Patty is eigenlijk al begonnen toen ze twee maanden geleden de pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar passeerde.

Veel mensen verkopen hun huis momenteel soms tot wel maanden eerder dan gepland om zeker te weten dat ze een hoge prijs kunnen vangen voor hun huis, weet het Financieele Dagblad. “Het is toch fijn als je weet hoe je er financieel uitkomt.”

2,3 miljoen euro

Patty hoopt nu 2,3 miljoen euro te pakken met de verkoop van haar villa, blijkt uit de advertentie op Funda. Een hoop geld, maar de villa is prachtig en na aankoop verdwijnt ook die afzichtelijke BMW in panterprint van de oprijlaan af. “Wonen op een plek waar al het goede samenkomt”, zegt makelaar Eefje Voogd.

Ze vervolgt: “Een continu vakantiegevoel. Dat is wat je ervaart bij deze vrijstaande villa aan de Amstel. Een prachtig uitzicht van zonsopkomst tot zonsondergang.”

Flink cashen

Al met al zou Patty met een verkoop van de villa flink cashen. “Als het haar lukt om het optrekje op de vraagprijs te verkopen dat maakt ze een klapper. Op de villa rust namelijk een hypotheek van 1,5 miljoen euro. Er gloort dus een winst van 750.000 euro aan de horizon”, weten de deskundigen van BekendeBuren.

De officiële reden waarom Patty wil verkopen? “Na ruim 10 jaar woongenot gaan wij (met pijn in ons buik) rustig op zoek naar een gelijkvloers kleiner pied a terre in Nederland, naast ons heerlijke onderkomen in Ibiza waar we ook nog steeds zo van genieten!”, schrijft ze op Instagram.

Foto’s

Fotootjes van de Patty-villa:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard hoeft na de verkoop van haar villa nooit meer te werken. Goed nieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen