Giel de Winter eist duizend euro van Quote: ‘Voor zijn visagie’

Giel de Winter heeft een interview gegeven aan het zakenblad Quote, maar wilde wel een riante vergoeding hebben voor zijn visagie. “We tikten twee keer een bonnetje van 500 euro af.”

Giel de Winter © YouTube

De Quote weet in de nieuwste uitgave maar liefst acht pagina’s te vullen met Giel de Winter en zijn onophoudelijke borstklopperij. De interviewer van dienst, Martijn Zeven, verklapt in de inleiding dat enige sterallures Giel niet vreemd is. Zo eiste hij een zeer riante vergoeding voor een beetje make-up en wat styling.

Duizend euro

Giel vond het prima om een interview te geven aan het blad, maar hij wilde alles wel naar zijn zin hebben. “Zijn pr-manager, die zich voorstelt als onderdeel van ‘Team Giel’, heeft een harde eis: er moet styling en visagie worden geregeld, waarvoor Quote twee keer een bonnetje van 500 euro aftikt.”

Klinkt als behoorlijke ijdeltuiterij. “IJdel maar toch ook verfrissend. Zeker omdat De Winter uiteindelijk zelf een deel van die rekeningen oppakt. Ach ja, we hebben te maken met een exponent van een jonge generatie ondernemers bij wie alles moet kloppen.”

IJdel

Dat Giel ijdel is blijkt wel uit het feit hoe gevoelig hij is voor negatieve publiciteit, bijvoorbeeld over zijn kijkcijfers. Hij was huiverig toen John de Mol hem voor Het Jachtseizoen een tijdslot op zaterdagavond aanbood.

Giel: “Wij hebben een jonge doelgroep, die dan mogelijk iets heel anders aan het doen is. De pers schrijft dan een dag na de uitzending: ‘Jachtseizoen scoort 600.000 kijkers.'”

Multimiljonair

Magere kijkcijfers of niet: Giel is dankzij de overname door John multimiljonair geworden. “Haha, ja, mensen zeggen dat, hè. Je krijgt uiteraard een leuk centje op je rekening, maar ik mag en ga niet zeggen hoeveel er is betaald.”

Als Quote hem voorlegt hoeveel miljoen euro er in zijn holding zit, voelt Giel zich betrapt. “Shit man, jij bent de eerste die weet dat ik een mooie klapper heb gemaakt. Maar de afgelopen drie jaar heb ik gewoon van m’n salaris geleefd, hoor.”

Wat Giel met al dat geld doet? “Ik zit nu in het vastgoed. Samen met een ondernemersvereniging heb ik een aantal supermarktpanden gekocht. Niets zo veilig als een supermarkt; mensen moeten altijd boodschappen doen.”

Quote

Het interview met Giel kunt u lezen in de Quote:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Giel de Winter lijdt aan chronische zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen