Doutzen Kroes opent aanval op Fidan Ekiz: ‘Ze lijkt wel roddelpers!’

Doutzen Kroes vindt het verwerpelijk hoe Lieke van Lexmond vrijdagavond werd benaderd in de talkshow Op1. Ze is totaal niet te spreken over gastvrouw Fidan Ekiz. “Ze lijkt wel roddelpers!”

Doutzen Kroes, Fidan Ekiz en Lieke van Lexmond © Instagram, NPO

Lieke van Lexmond zat aan de talkshowtafel van Op1 om reclame te maken voor een nieuwe bioscoopfilm, maar het grootste gedeelte van het gesprek ging over de controverse waar ze negen maanden geleden in belandde. Ze raakte in opspraak vanwege haar maankalender, haar vaccinatiekritiek en het verkopen van neppe edelstenen.

Doutzen boos

De felle manier waarop Fidan Ekiz haar aan de tand voelde, schiet bij veel collega-BN’ers in het verkeerde keelgat. Doutzen Kroes vindt haar een goedkope roddeljournaliste. “En dit noemen ze serieuze journalistiek. Leek wel roddelpers! Ik zag een hele mooie sterke zuivere vrouw zoals ik je ken 💫 Mega dapper lieverd!”, schrijft ze op Instagram.

Ook Wendy van Dijk steekt Lieke een hart onder de riem. “Ik ken je alleen maar als een lieve en integere vrouw. Eerlijk duurt het langst en dat blijkt hier wel hier! Well done. ❤️”

En Chantal Janzen: “Goed gedaan ❤️.”

Van stoel gevallen

Anouk Smulders is ook zwaar geïrriteerd door Fidan, vertelt ze in Shownieuws. “Ik ben echt bijna van mijn stoel gevallen door de keuze van de vraagstelling aan haar. (…) Ik kreeg echt het gevoel van: we gaan het er even heel snel over hebben (over de film, red.), maar we gaan vooral even hartstikke zagen op dat verhaal van een jaar geleden.”

Topfotograaf William Rutten daarop: “Ze heeft dat allang allemaal uitgelegd. Het is gewoon oude koeien uit de sloot halen.”

Anouk: “Zo lang erop doorzagen! Echt respect hoe ze daarmee omging, want het is zo lang geleden inmiddels.”

‘Gênant interview’

Collega Ronald Molendijk kotst op Fidan. “Ik zou eigenlijk wel een nieuwe categorie in het leven willen roepen bij de Televizier-Ring ofzo. Het meest gênante interview van het jaar. Dat was echt dit. Dat was Fidan en hoe heet die andere man ook alweer? Sven Kockelmann, die altijd zo heel snel praat.”

Hij vervolgt: “Ze waren a) niet voorbereid, want ze gooiden van alles door elkaar heen, en b) was het alleen maar een soort hakken. Het was een soort hakken om het hakken. (…) Ik had de hele studio afgebroken.”

Lieke niet blij

Lieke is zelf ook niet blij met hoe het interview gegaan is. “Gelukkig vanavond toch ook nog even 1 minuut over de nieuwe romantische komedie Zwanger en Co kunnen vertellen bij Op1 🤪😂”, zei ze na afloop van de uitzending.

Ze werd gisteren live in RTL Boulevard naar de Op1-uitzending gevraagd. “Ik wil natuurlijk wel eventjes weten hoe ze daar weg is gegaan bij Op1, want dat was niet het meest gezellige gesprek”, merkte Frank Dane op in de studio. Lieke praatte eroverheen en rende snel weg.

En wat vindt Fidan er zelf van? Die ligt ook al onder vuur vanwege de manier waarop ze een boer ondervroeg aan tafel. “Ik had meer moeite met hoe het laatste gesprek verliep”, zegt ze zelf, wijzend op het interview met Lieke.

Fragment

Een fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doutzen Kroes vindt Fidan Ekiz een roddeldoos. Wie steunt u in deze catfight?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen