Chantal Janzen en Ruben Nicolai stellen teleur: ‘Dit is echt gestoord’

Chantal Janzen en Ruben Nicolai wekken teleurgestelde reacties op met het niveau van hun tv-programma’s. “Ja, dit is echt gestoord! Het is gewoon een sociale werkplaats geworden.”

Martijn Krabbé, Chantal Janzen en Ruben Nicolai © RTL

Het niveau van de programma’s op de lineaire televisie lijkt steeds meer in te zakken. Grote A-sterren presenteren de meest infantiele programma’s. Chantal Janzen en Martijn Krabbé zijn momenteel op zender met een programma over ballonnetjes en Ruben Nicolai heeft een hele show over dominosteentjes.

Ballonnen voor Ellie

Het gaat te ver, vinden een aantal mediakenners. René van der Gijp is vooral verbaasd over die ballonnenshow van Chantal. “Weet je, kom op, weet je. Chantal Janzen kan toch wel wat? Zij kan dan toch wel nee zeggen? Dan ga je toch niet een ballonnenshow presenteren? Kom op man!”, roept hij uit in Vandaag Inside.

Wilfred Genee: “Er moeten toch een paar mensen bij elkaar hebben gezeten. Die hebben dat met die knikkers bedacht, met die chocolade bedacht…”

Johan Derksen: “Ik had er niet van opgekeken als dit van SBS 6 was.”

René: “Dat kun je toch Ellie Lust laten doen ofzo? Ja, natuurlijk man. Daar haal je toch geen Chantal Janzen voor uit haar bed?”

Geen creativiteit meer

De Gooi- en Eemlander-columnist Janneke van der Horst merkt dat er steeds minder ruimte is voor creativiteit. “Als je iets creatiefs wil doen in Nederland, dat komt bijna nergens meer voor. Als je een film wil maken, als je een serie wil schrijven, als je een column hebt of een artikel wil schrijven in de krant, als je tv wil maken”, zegt ze in De Shitshow.

Ze vervolgt: “Iedereen bemoeit zich ermee, het is allemaal formats, het is allemaal hetzelfde. Alle goede dingen worden eruitgehaald, er moet van alles bij want anders kan het niet.”

Haar podcastcollega Stéphanie Hoogenberk: “Er moet ook altijd iemand bij die bekend is, want anders werkt het niet.”

Janneke: “Ja, onbekende mensen doen het niet en mogen niet de kans krijgen om te groeien. Verschrikkelijk.”

‘Dit is gestoord!’

De ‘debiliteit’ in de mediawereld neemt volgens Janneke steeds meer toe. Collega Stéphanie beaamt: “Het wordt steeds erger. Als ik ook naar die documentaire van Renate Rubinstein kijk, dan denk ik echt: zij was zó intelligent en zó grappig. Er werden vroeger goede interviews gegeven op televisie.”

Je had vroeger nog intelligente programma’s op de buis als Achter Het Nieuws, zegt ze. “Dat is wat iedereen toen wilde zien. Er is nu niks waar mensen voor warmlopen.”

Ze besluit: “Ik snap het ook, want Winston Gerschtanowitz moet vertellen dat hij een knikkerprogramma heeft en dan heb je Ruben Nicolai – ik verzin het niet – die een programma heeft waarin de beste dominobouwer van Nederland wordt gezocht. Ja, gestoord! Het is gewoon een sociale werkplaats geworden.” 

Shitshow

De podcast De Shitshow:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maakt u zich zorgen over het niveau van de Nederlandse televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen