Anouk noemt Raven van Dorst per ongeluk een ‘het’: ‘Ik word oud’

Anouk blunderde zondagavond in de kijkcijferhit Boerderij Van Dorst door de non-binaire presentator Raven van Dorst per ongeluk te omschrijven als een ‘het’. Waarom noemde ze hen zo?

Anouk, Gordon en Raven van Dorst © NPO

Raven van Dorst (37) identificeert zich als non-binair en wil graag ‘hen’ of ‘die’ genoemd worden, in plaats van ‘hij’ of ‘haar’. Hun gast Anouk (47) blunderde zondagavond in de kijkcijferhit Boerderij Van Dorst kortstondig door Raven ‘haar’ en ‘het’ te noemen. Dat gebeurde toen ze medegast Gordon wilde waarschuwen toen hij Raven bijna in de brand stak.

Het, hem, hij, haar

Anouk riep: “Kijk uit naar haar!” Dan snel: “Naar het! Hem, hij, haar. Wat is het? Wat zeg ik verdorie?! Naar hen! Hen!”

Raven: “Je kan geen ‘het’ zeggen, dat kan niet. Jij kan het wel, omdat ik zo’n zwak voor je heb.”

Al snel praatte Raven eroverheen door bij Anouk te ontlokken dat ze botox gebruikt.

Anouk woke?

Anouk die niet weet hoe ze Raven moet aanspreken… Is ze wel woke? Ze antwoordt in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild: “Nou, ik geloof het niet. Ik weet het niet. Bij heel veel dingen die gebeuren denk ik: oh, dat weet ik niet. Dat gaat me allemaal zo ver. Ik merk soms toch dat ik een beetje oud ben. Dat ik het gewoon even niet meer begrijp.”

Het is niet zo dat ze per se wil vasthouden aan het oude, benadrukt Anouk. “Ik wil zo graag begrijpen, hè, ik heb kinderen.”

‘Ik dacht: shit’

Bij Raven ging het even mis. “Ik was op de boerderij van Raven en dan merk ik dat ik dan heel veel moeite heb en dan zeg: ‘Oh, je bent een leuke meid!’ Dan denk ik: shit, dat kan ik helemaal niet meer zeggen, wat moet ik nou zeggen? Dus ik zeg: ‘Wat moet ik nou zeggen? Leuke het?’ ‘Nee, wat?! Het kan echt niet!’”

Zelf weet Anouk ook wel dat iemand een ‘het’ noemen een beetje beledigend is. “Dan denk ik: nee, natuurlijk kan dat niet! Het is een voorwerp! Moet ik hen zeggen, zij, wat wil je?! Dat vind ik moeilijk, want je wil ook niet iemand heel rot laten voelen door wat jij zegt zeg maar.”

‘Ik kijk te weinig’

Anouk wil niemand beledigen. “Ik wil het graag goed doen zonder iemand voor de schenen te schoppen, maar ik merk ook dat ik soms een beetje last heb omdat ik er niet meer helemaal in zit zeg maar.”

Doordat ze nauwelijks de media volgt, weet Anouk niet goed om te gaan met veranderingen in de maatschappij. “Ik kijk echt te weinig shit, ik kijk weinig tv, ik kijk het nieuws niet meer. Daar word ik heel ongelukkig van. Al jarenlang. Ik wil er helemaal niks mee te maken hebben, maar daardoor mis ik ook heel veel.”

30 Minuten Rauw

De podcast 30 Minuten Rauw:

Instagram

Raven maakte vorig jaar bekend zich te identificeren als non-binair:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anouk noemde Raven van Dorst heel even een 'het'. Asociaal of begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen