Angela de Jong snoeihard aangevallen door Harry Vermeegen

Angela de Jong wordt snoeihard aangevallen door mediacriticus Harry Vermeegen. Hij vindt dat de opiniediva van het AD te veel op televisie is én eigenlijk helemaal geen recht van spreken heeft.

Angela de Jong en Harry Vermeegen © NPO, YouTube

Harry Vermeegen begrijpt niet waarom Angela de Jong zoveel aandacht krijgt. Hij vindt haar beroep zwaar achterhaald. “Kijk, die Angela de Jong, laten we nou even wel zijn: het is natuurlijk ongelooflijk ouderwets en heel erg bedompt als je nog tv-recensies schrijft. Dat is niet meer van deze tijd gewoon. Nee!”, zegt hij op zijn opiniekanaal.

‘Ze is geen expert!’

Het is volgens Harry ‘heel erg 1960’ wat Angela doet. Hij stelt ook dat de AD-columniste helemaal niet deskundig genoeg is. “Die Angela wil dus gewoon alsmaar iedereen de maat nemen, maar luister! Zij is geen expert! Ze heeft nooit iets gepresteerd, hè? Niets, in haar leven! Op tv-gebied.”

Ze heeft geen tv-ervaring, aldus Harry. “Heeft ze ooit een grote show gepresenteerd? Is ze regisseur geweest of weet ik veel? Heeft ze een leuke serie geschreven? Allemaal niet! Dus geen expert, geen enkele autoriteit op het gebied van tv.”

Mond houden

Angela moet volgens hem gewoon haar mond houden. “Een oud-voetballer mag het voetbal analyseren enzovoorts, politici mogen wat zeggen over de politiek in Den Haag, maar Angela de Jong mag eigenlijk helemaal niets zeggen over de tv. Maar ze neemt wel iedereen de maat.”

Heeft hij nog een kritiekpunt? Ja. Haar eigen tv-optredens. “Die Angela de Jong hoort helemaal niet in die programma’s te zitten waar ze allemaal verschijnt. Ze is meer op tv dan Martien Meiland. Nou, dat zegt alles.”

IJdelheid

Eigenlijk is Angela gewoon een enorme ijdeltuit, besluit Harry. “En dat is het gewoon met haar: zij hoort niet in die programma’s, want als je erover schrijft, moet je erbij wegblijven. Maar goed, dat doet ze niet, ze neemt anderen de maat over ijdeltuiterij en zelf is ze de ijdelheid ver voorbij.”

En wie steunt hij in haar ruzie met Gordon? Gordon. Het is volgens Harry goed dat hij Angela zo hard heeft aangepakt. “Daar ben ik wel voor moet ik zeggen.”

Fragment

Harry over Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong van de buis of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen