Youp van ’t Hek weet het zeker na Beau: ‘Ik ben klaar met talkshows!’

Youp van ’t Hek is er he-le-maal klaar mee: talkshows op televisie. Een aflevering van de talkshow van Beau van Erven Dorens was voor hem de druppel. “Het maakt niet meer uit wie waar zit.”

Youp van 't Hek en Beau van Erven Dorens © NPO, RTL

Vrijwel alle reguliere talkshows kampen met fors ingezakte kijkcijfers, maar het zijn met name Beau van Erven Dorens en Eva Jinek die worden afgestraft door de kijker. De gastenlijst is alles behalve indrukwekkend en alle gesprekjes lijken erg inwisselbaar. Cabaretier Youp van ’t Hek is er nu echt volledig op afgeknapt.

Makke schapen

Youp vraagt zich af of kijkers het zouden doorhebben als talkshows een week lang BN’ers zouden uitnodigen om over willekeurige onderwerpen te praten. Angela de Jong over motorbendes en René van der Gijp over Iraanse poëzie bijvoorbeeld. “Gewoon een stevig betoog met daarna een applausje van de altijd aanwezige makke schapen.”

De cabaretier durft er vergif op in te nemen dat de meeste kijkers er geen enkel vraagteken bij zullen zetten. “Ik vrees dat de gemiddelde kijker het probeerseltje niet doorheeft. Die tukt er lekker doorheen”, schrijft hij in VARAgids.

Klaar met televisie

Wat wil Youp hiermee bewijzen? “Dat het klaar is met de televisie. En zeker met de talkshows. Het maakt niet meer uit wie waar zit en waar het over gaat. Als er maar woorden uit de gast stromen.”

Youp heeft er genoeg van. “Wanneer ik dit simpele idee bedacht? Toen ik de niet-van-de-buis-te-rammen Caroline van der Plas bij Beau zag om over het Eurosongfestival te praten. Niemand was verbaasd. De politica keuvelde zich vrolijk door het onderwerp heen”, zegt hij cynisch.

En Beau? “Die dacht ondertussen na over zijn ontslag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen