‘Chantal Janzen en Wendy van Dijk? Die zijn gewoon inwisselbaar!’

Chantal Janzen en Wendy van Dijk wanen zichzelf de grote sterren van respectievelijk RTL 4 en SBS 6, maar volgens tv-kenner Bert van der Veer zijn de échte sterren van nu types als Raven van Dorst.

Chantal Janzen en Wendy van Dijk © RTL, SBS

Bert van der Veer, voormalig programmadirecteur van RTL, denkt dat de Nederlandse tv-kijker anno 2022 veel liever naar minder gepolijste tv-persoonlijkheden kijkt. Hij wijst erop dat traditionele sterren als Chantal Janzen en Wendy van Dijk eigenlijk weinig toevoegen aan een programma en vrij inwisselbaar zijn.

Inwisselbare Wendy

Zelf ziet Bert veel liever een Raven van Dorst dan een inwisselbare quizmaster. “Zoals Raven is er geen tweede. Tal van presentatoren zijn min of meer uitwisselbaar. Kijk naar de talentenjachten: de ene keer staat Chantal er, dan Wendy of Carlo. Maakt weinig uit. Dat geldt niet voor Raven”, legt hij uit in de VARAgids.

Wat zijn andere voorbeelden van authentieke tv-persoonlijkheden? “Van types als Martien Meiland, Johan Derksen en Raven van Dorst kun je er nooit genoeg hebben. Het zijn personalities om dat vreselijke woord maar eens te gebruiken.”

Een van ons

Filemon Wesselink vertelt in hetzelfde artikel dat Raven zo populair is omdat die, ondanks diens excentrieke karakter, dichtbij de mensen staat. “Volkse mensen kunnen meteen met die opschieten net zoals dat op een bepaalde manier met Pim Fortuyn het geval was. Zo van Raven is apart, maar die is wel een van ons.”

Chantal en Wendy zijn volgens Bert minder onderscheidend dan iemand als Raven. “Je kijkt doorgaans niet naar een quiz omdat zus of zo erin zit, maar vanwege het format. Bij Raven denk je wel: wat gaat die nou weer doen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen