Wilfred Genee keihard aangevallen op de radio: ‘Je bent zo opgefokt!’

Wilfred Genee is op de radio keihard aangevallen door Martijn Koning, omdat hij maar niet wil reageren op de rel rondom Vandaag Inside. “Jullie gaan altijd zo in het slachtofferschap zitten!”

Martijn Koning en Wilfred Genee © BNR

Het is nu negen dagen geleden dat Vandaag Inside zijn allerlaatste aflevering beleefde. Johan Derksen was de steun van de Talpa-directie verloren en zag zich genoodzaakt om te stoppen met de talkshow. Sindsdien is het héél stil rondom de mannen van VI. Alleen René van der Gijp gaf nog een interview, waarin hij keihard uithaalde naar de bobo’s van Talpa.

Wilfred op het strand

Martijn Koning vindt het zwak dat de heren zwijgen, heeft hij gisterenmiddag tegen Wilfred Genee gezegd. De cabaretier was zijn sidekick in het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Jullie maken wel een hele hoop heisa, nog even wat olie op het vuur en dan trekken jullie je helemaal terug. Dat is ook wel lastig.”

Ze kiezen daar bewust voor, legt Wilfred uit. “Het heeft niet zoveel zin om in emoties te reageren en de emoties waren de afgelopen week erg hoog. Dan denk ik: op zo’n moment is het misschien handig om even pas op de plaats te maken. (…) Het was een rustige week. Ik ben een paar dagen met de kinderen naar het strand geweest in Scheveningen.”

Martijn kritisch

Wilfred ontloopt de verantwoordelijkheid voor de VI-achterban, vindt Martijn. “Als je zo’n grote achterban hebt en er dan zoiets gebeurt en zo’n grote groep mensen zich dan gaat roeren en onrustig wordt… Je hebt dan ook een verantwoordelijkheid voor een hele grote groep, maar dan zeggen jullie: ‘Dat doen we even niet.’”

Martijn vindt dat ‘een beetje raar’, zegt hij. “Ik mag jou heel erg, maar het lijkt wel alsof jullie altijd een soort de verantwoordelijkheid ontlopen. Jullie gaan altijd zo in het slachtofferschap zitten.”

‘Het is heel laf!’

Het is een bewuste keuze om nu even ‘rustig en ingetogen’ te zijn, aldus Wilfred. “Natuurlijk heb je gelijk dat er op een gegeven moment wel een verhaal moet komen naar buiten. Bij de vorige rel gooiden met name Johan en René heel erg over elkaar heen om dingen te vertellen in de media. Daar hebben we van geleerd.”

Martijn: “Je kunt toch niet zoveel olie op het vuur gooien, zoveel heisa maken en dan nu zeggen: ‘Nu trekken we ons eventjes terug en ik wil er eventjes niet over praten’? Erg sterk is het niet. Het is uitdelen en dan zelf op de grond liggen. Ik vind het enorm laf. Jij bent ook degene die de meeste verantwoordelijkheid moet dragen daarvoor.”

Dan ontploft Martijn: “Ik vind Johan Derksen soms een hele vervelende ouwe teringlijer.”

Wilfred gaat dan snel door met de rest van de uitzending, erop wijzend dat hij daar niet als VI-presentator, maar als BNR-presentator zit.

Opgefokt

Wilfred spreekt Martijn een uur na de radioruzie aan op zijn woedeuitbarsting. “Gaat het weer een beetje? Je was emotioneel aan het begin van de uitzending. Ben je wat rustiger nu? Je had naar jezelf moeten kijken. Zo heb ik je echt nog nooit eerder gezien. Je was echt opgefokt.”

Martijn: “Als je zo tegenstribbelt en je wil niet het gesprek aangaan, dan raak ik een beetje opgefokt.”

Wilfred: “Ik heb het je precies uitgelegd: de conclusie van de vorige rel is dat je beter even tot rust kan komen en dan kun je daarna weer alles bespreken.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen