Waylon vindt dat Anouk te ver is gegaan: ‘Het klopt gewoon niet’

Waylon vindt net als Peter van der Vorst dat Anouk te ver is gegaan door The Voice of Holland ‘één corrupte bende’ te noemen. Hij vindt het véél te kort door de bocht. “Het klopt niet.”

Anouk en Waylon © William Rutten

Anouk stapte medio januari per direct op als coach van The Voice of Holland, omdat het programma volgens haar een ‘corrupte bende‘ is. Een paar weken later distantieerde Waylon zich daar al direct van in de talkshow van Beau van Erven Dorens, waar hij huilend aan tafel zat. “Zo sta ik er niet in. Ik blijf zitten”, zei hij toen al.

Niet corrupt

Nu komt Waylon terug op die pittige uitspraken van Anouk. Hij vindt het nog steeds erg jammer. “Het gaat om een beperkt aantal mensen en dat betekent dat wat Anouk zei – ‘het is één grote corrupte bende daar’ – niet klopt”, zegt hij in het tijdschrift Weekend.

Het gaat uiteindelijk om vier mannen die zich misdragen hebben, aldus Waylon. “Er zijn mensen die ongelooflijk de fout in zijn gegaan en die hebben erg lelijke dingen gedaan, maar dat betekent niet meteen dat het hele programma en iedereen die daar maar rondloopt corrupt is. Ik denk dat we ons daar nu juíst op kunnen focussen.”

Bagatelliseren

Vier mannen die zich misdragen in één tv-studio is aan de behoorlijk forse kant. “Ik bagatelliseer dit absoluut niet hè. Dat wil ik heel duidelijk maken, dat is heel belangrijk. Maar die vier die nu onder vuur liggen, zijn te nietig om dat hele programma kapot te maken. Zij zijn niet belangrijk genoeg.”

“Dat klinkt misschien heel lullig, het waren sleutelfiguren in het programma, maar we mogen ze niet zoveel credits geven dat zij dat programma voor ál die mensen die het wél goed hebben bedoeld om zeep helpen”, besluit hij.

Gewoon door

Waylon wil gewoon door met het programma. Het is dan ook een behoorlijk lucratieve schnabbel. “Ik heb nooit gezegd dat ik dat niet zou willen. Ik ben niet zelf weggegaan bij The Voice.”

“Ik zou het geweldig vinden om terug te komen, niet alleen voor een nieuw seizoen, maar ook om de tijd af te maken die we éigenlijk nog hadden. Het is nu zo lelijk en zo abrupt ten einde gekomen.”

Boze Peter

Peter van der Vorst was eerder ook al woest over de ferme uitspraken van Anouk. Hij heeft haar destijds woest over opgebeld, tot grote ergernis van Anouk. Ze vertelde daar een paar weken geleden ook nog over aan tafel bij Jinek.

Anouk: “Ik heb Peter van der Vorst als een soort gillende speenvarken aan de telefoon gekregen. Hij begon te gillen dat ik een backstabber was en dat we alles samen hand in hand moesten oplossen, want we hadden zo’n goede band. Nou ja, dat heb ik helemaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waylon wil heel graag dat The Voice terugkeert op de buis. Waarom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen